Кужель розповіла, що могло врятувати Щербаня від смерті

Поділитися
© ukranews.com
Убитий народний депутат Євген Щербань зміг би уникнути такої долі, якби вчасно залишив межі країни. Виїхати політику завадило те, що були не вирішені питання з його сином - Русланом.

Народний депутат Євген Щербань не встиг вчасно виїхати з країни через сина Руслана. Про це заявила кандидат у народні депутати від Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Олександра Кужель.

«Щербань чітко говорив: «Мені треба сховатися». Чому ж Женя не поїхав? Руслан, перебуваючи в Америці, керував автомобілем, не маючи прав. І його внесли в чорну базу», - розповіла Кужель.

«У Жені було особливе ставлення до Руслана. По-перше, він на нього дуже схожий, по-друге, у них з дружиною спільних дітей не було. Він не міг дозволити собі виїхати, не вирішивши проблему з Русланом. Тому й затримався», - зазначила вона.

Вона також згадала, як «рятувала Руслана Щербаня», якому не хотіли давати візу. «В очі хотілося б, щоб він подивився. Коли ми їх рятували разом з Горбуліним, ходили в посольство США, молили їх дати дітворі візу», - зазначила вона.

- Сина Щербаня змусили звинуватити Тимошенко, щоб уникнути кримінальної відповідальності за вбивство, - Москаль


Нагадаємо: Віктор Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня. «Все, що стосується Тимошенко, - історія триває не один десяток років. Ті злочини, які здійснювали учасники різних кримінальних справ, вони відбувалися за участю Тимошенко. Це не секрет для всього світу. Це все було. У тому числі, вбивство Щербаня», - заявив президент.

Згодом Янукович заявив, що встановлення причетності Тимошенко до вбивства Щербаня є виключно прерогативою суду. «Якщо суд доведе, що Тимошенко була причетною до вбивства Щербаня, про що зараз багато пише преса, справа може отримати зовсім інший поворот. Але, повторюю, це прерогатива суду, а не когось іншого», - підкреслив глава держави.

У свою чергу, перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін заявив про те, що ГПУ готова пред'явити Тимошенко обвинувачення в причетності до цього вбивства.

«У нас є достатньо даних, що підтверджують її зацікавленість в усуненні Щербаня, є дані, що підтверджують перерахування грошей із контрольованих нею рахунків, є прямі свідчення свідків, які називають її організатором і фінансистом вбивств. У нас є заява Руслана Щербаня, який називає її прямим винуватцем смерті його батька», - зазначив Кузьмін.

- Кузьмін: Гроші за вбивство Щебраня переводилися з рахунків Тимошенко і Лазаренка

Донецького політика і бізнесмена Євгена Щербаня розстріляно 3 листопада 1996 року в аеропорту після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли внаслідок отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька. Тимошенко і Лазаренко категорично спростовують свою причетність до злочину. !zn

Читайте також:

Кужель: Тимошенко входила до вузького кола друзів Щербаня

Янукович упевнений у причетності Тимошенко до вбивства Щербаня: Там були мотиви

Кузьмін: Гроші за вбивство Щебраня переводилися з рахунків Тимошенко і Лазаренка

БЮТ: Інформація Мельниченка у справі Щербаня підтвердить невинність Тимошенко

Мельниченко готовий оприлюднити подробиці вбивства Щербаня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі