Кваснєвський: Ситуація в Україні ще складніша, ніж у 2004 році

Поділитися
Сформована в Україні на початку 2010 року нова влада не провела розподілу повноважень, не бореться з корупцією і займається переслідуванням своїх політичних опонентів, зазначив Кваснєвський.

Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський вважає нинішню ситуацію в Україні більш складною, ніж під час масових протестів українців восени 2004 року проти фальсифікації результатів президентських виборів. Таку думку він висловив на Global Wroclaw Forum, який проходить у польському місті Вроцлав з 31 травня по 2 червня.

«Україна політично і суспільно більш розділена, ніж під час Помаранчевої революції в 2004 році», - сказав екс-президент Польщі.

Кваснєвський звернув увагу, що сформована в Україні на початку 2010 року нова влада не провела розподіл повноважень, не бореться з корупцією і займається переслідуванням своїх політичних опонентів, що підтверджує справа екс-глави уряду і конкурента Віктора Януковича на виборах президента Юлії Тимошенко.

Кваснєвський назвав три головні чинники, які значно ускладнюють українську ситуацію: політичну та економічну кризу в Європі, намір новообраного Президента Росії Володимира Путіна втягнути Україну в створюваний ним Євразійський союз і внутрішню ситуацію в самій Україні.

Кваснєвський, який очолював Польщу з 1995-го по 2005 рік, в 2004 році був одним з офіційних західних посередників у переговорах між владою та опозицією під час Помаранчевої революції. !zn

Читайте також:

Екс-президент Польщі: Українська влада справою Тимошенко загнала себе в глухий кут


Януковичу не довіряють 66% українців


Кваснєвський: Опозиція в тюрмах - перешкода для євроінтеграції України


Кваснєвський: Україна ризикує втратити шанс на євроінтеграцію на довгі роки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі