Лазаренка в листопаді випустять на свободу

Поділитися
© ieshua.org
Колишній прем'єр-міністр України Павло Лазаренко, який відбуває ув'язнення у США за звинуваченням у фінансових махінаціях і відмиванні грошей, опиниться на волі через півтора місяці.

У загальному списку ув'язнених, який розміщений на Інтернет-сайті Федерального бюро в'язниць США, навпроти імені Павло Лазаренко значиться дата звільнення - 1 листопада 2012 року.

Тим часом його вже почали готувати до виходу на свободу: 4 серпня екс-прем'єра перевели у федеральну в'язницю Terminal Island у Каліфорнії з «низьким режимом безпеки».

Ув'язнені такої тюрми де-факто надані самі собі, наглядачі стежать за ними через систему відеоспостереження. Утікання і злочини на території цього закладу вкрай рідкісні, адже кожному з його «мешканців» залишилося максимум півроку до звільнення. З в'язнями працюють психологи, які покликані повернути людину, яка довгий час перебуває в камері, в нормальне суспільство. Спілкування з соцпрацівниками обов'язкове, не уникнути його і Лазаренку.

Нагадаємо, Лазаренко зараз відбуває ув'язнення у США за звинуваченням у фінансових махінаціях і відмиванні грошей. Він був засуджений до дев'яти років тюремного ув'язнення і штрафу у 10 млн доларів.

Лазаренко був заарештований у США в лютому 1999 року з панамським паспортом і провів у в'язниці в очікуванні суду близько 4 років.

У червні 2003 року Лазаренко був випущений під заставу в $65 млн, однак 1 жовтня 2008 екс-прем'єр сам вирішив повернутися в американську в'язницю, пояснивши це бажанням зберегти своє життя.

Американська прокуратура звинувачувала Лазаренка у здирництві, шахрайстві, перевезенні вкрадених авуарів і відмиванні $280 млн у 1994-1999 роках. !zn

Читайте також:

ЦВК не дозволила Лазаренку балотуватися до Ради

Лазаренко знову спростував свою причетність до вбивства Щербаня

Кузьмін: У ГПУ є прямі докази причетності Тимошенко, Лазаренка і Кучми до вбивств

Луганський суд ще в 2003 році визнав Лазаренка непричетним до вбивства Щербаня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі