Лазаренко планує повернутися в Україну і взяти участь у місцевих виборах

Поділитися
Екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко має намір повернутися в Україну, щоб взяти участь у місцевих виборах. Про це говориться в його заяві, оприлюдненій 7 вересня.

Екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко має намір повернутися в Україну, щоб взяти участь у місцевих виборах. Про це говориться в його заяві, оприлюдненій 7 вересня.

"Тривалий час я перебуваю за кордоном. Тоталітарний режим Кучми, за підтримки окремих олігархів, сфабрикував проти мене ряд кримінальних справ. Через це я виявився далеко від нашої з вами рідної матері - України", - зазначає Лазаренко.

Він підкреслює, що "ті, хто знаходився і знаходиться при владі, робили усе для того, щоб справедливість не відновилася".

"Чому відбувалося саме так? Відповідь проста і зрозуміла, - вони мене бояться. Вони розуміють свою слабкість у порівнянні зі мною. Я представляю велику небезпеку для непрофесіоналів", - вважає Лазаренко.

На думку Лазаренко, "сильний хазяїн може навести лад в Україні, підняти рівень життя людей".

"Таким хазяїном є я, патріот України Павло Лазаренко. Такі люди є в партії "Громада"", - говорить він.

Екс-прем'єр також стверджує, що найближчим часом повертається в Україну.

"Процес вже пішов. Можливо, ви знаєте, що в кінці серпня американська влада прийняла рішення з істотного скорочення терміну мого перебування під вартою", - уточнює Лазаренко.

За словами екс-прем'єра, днями його юристи повинні отримати від міністерства юстиції США документи, згідно з якими він повинен стати "вільною людиною не пізніше кінця вересня цього року".

Нагадаємо, в листопаді 2009 року суддя Північного округу штату Каліфорнія Чарльз Р. Бреєр ухвалив остаточний вирок у справі Лазаренка. Політика засудили до 97 місяців позбавлення свободи.

"Громада" і вибори-2010

Водночас, Павло Лазаренко підкреслює, що його "першочергове завдання - участь у місцевих виборах 31 жовтня".

"Першим кроком стане участь партії "Громада", яку я очолюю, в місцевих виборах. Ми об'єднаємо під прапорами "Громади" кращих представників політичної і ділової еліти не лише Дніпропетровської області, алейі усієї центральної України", - уточнює Лазаренко.

Екс-прем'єр заявляє, що кращі депутати від БЮТ на місцевих виборах балотуватимуться зі списками партії "Громада", яку він очолює.

"У мене є домовленості, що краща частина депутатів від БЮТ балотуватимуться зі списками "Громади". Це досвідчені і кваліфіковані професіонали, які допоможуть відродити рідний край", - мовиться в заяві політика.

Він планує побудувати на основі партії "Громада" політсилу, яка буде альтернативою нинішній українській владі.

" Специфічну реакцію в мене викликають процеси, коли мери міст, голови районів масово записуються до правлячої партії. Я розумію, що такою є реальність в українській політиці, що місцеві керівники завжди показово демонстрували лояльність до «вищої влади», незалежно від «кольорів» останньої. Але таки події ставлять нашу країну в один ряд із Північною Кореєю, Венесуелою, Білоруссю. Проживши десять років в США, я відповідально стверджую – неможливо побудувати квітучу демократичну країну на основі однопартійності. Тому, беру на себе велику відповідальність побудувати на основі партії «Громада» політичну силу, яка стане реальною, конструктивною, професійною альтернативою діючій владі. Це вкрай необхідно для забезпечення майбутнього України та її мешканців ", - зазначає  Лазаренко.

На думку Лазаренко, "Громада" в силах отримати більшість на місцевих виборах у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській і Черкаській областях.

Нагадаємо, 31 жовтня 2010 року в Україні повинні відбутися вибори в місцеві ради.

За матеріалами: ЛІГАБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі