Лазаренка знову заарештують, якщо він не отримає дозвіл на проживання у США

Поділитися
Лазаренка депортують в Україну, якщо він не отримає дозвіл на проживання у США, стверджує екс-заступник генерального прокурора України. За його словами, Лазаренко швидше за все не зважиться повернутися в Україну.

Якщо екс-прем'єр Павло Лазаренко не отримає дозвіл на проживання у США, його депортують в Україну, після чого - заарештують. Про це заявив екс-заступник генерального прокурора України Микола Обіход.

«Він може бути депортований до країни, з якої приїхав - до Греції, або до країни, громадянином якої він є - до України», - вважає він.

«У разі добровільного повернення в Україну вже в аеропорту Бориспіль його будуть чекати відповідні служби, які здійснять затримання», - упевнений екс-заступник генпрокурора.

Він також зазначив, що Лазаренко, швидше за все, не зважиться на приїзд в Україну, а «осяде в якійсь із сусідніх країн».

- Мельниченко звинуватив Лазаренка у замовленні вбивства Щербаня, а Тимошенко - в оплаті послуг кілера


Нагадаємо, Лазаренко очолював уряд України з червня 1996 по липень 1997 року. У 1998 році він став народним депутатом і очолив фракцію «Громада».

Лазаренко був заарештований у США в лютому 1999 року з панамським паспортом і провів у в'язниці в очікуванні суду близько 4 років.

У червні 2003 року Лазаренко був випущений під заставу в $65 млн, однак 1 жовтня 2008 екс-прем'єр сам вирішив повернутися в американську в'язницю, пояснивши це бажанням зберегти своє життя.

Американська прокуратура звинувачувала Лазаренка у здирництві, шахрайстві, перевезенні вкрадених авуарів і відмиванні $280 млн у 1994-1999 роках

25 серпня 2006 року окружний суд Сан-Франциско засудив Лазаренка до 108 місяців ув'язнення та штрафу в 10 млн доларів за відмивання грошей і продаж за кордон майна, отриманого незаконним шляхом при веденні справ на посту прем'єра України. Влітку 2010 року термін ув'язнення Лазаренка скорочено ще на 7 місяців - до 11 січня 2012 року.

30 березня 2012 року перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що зараз «активно» розслідується справа, у якій Лазаренко і Тимошенко підозрюються в причетності до організації вбивства Щербаня в 1996 році.

Раніше повідомлялося про те, що у загальному списку ув'язнених, який розміщений на Інтернет-сайті Федерального бюро в'язниць США, напроти імені Павло Лазаренко значиться дата звільнення - 1 листопада 2012 року. !zn

Читайте також:

Лазаренка в листопаді випустять на свободу

Кузьмін: У ГПУ є прямі докази причетності Тимошенко, Лазаренка і Кучми до вбивств

Син Щербаня передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко і Лазаренка до вбивства батька

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі