Лазаренко виходить на волю

Поділитися
Лазаренко виходить на волю © stroymart.com.ua
З американської в'язниці Terminal Island на острові в Каліфорнії повинен вийти на свободу екс-прем'єр України Павло Лазаренко, який в цілому провів в ув'язненні понад 10 років за фінансові махінації. З міркувань безпеки у в'язниці не назвали конкретний час звільнення.

Екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко виходить 1 листопада з американської в'язниці на свободу. Про його звільнення у цей день «Українській правді» повідомили у в'язниці Terminal Island, в якій перебуває Лазаренко.

З міркувань безпеки там відмовилися назвати конкретний час звільнення екс-прем'єра.

Як повідомив газеті "Сегодня" один з адвокатів Лазаренка Віктор Чевгуз, колишній прем'єр після тюрми приїде у свій американський маєток, де до сьогоднішнього дня ніхто не жив.

"Буде, звичайно, зі своєю дружиною Оксаною і двома їхніми дітьми. Вони його дуже чекають. Перше, з чим йому доведеться визначитися, так це з місцем проживання. Після цього вже й буде вирішувати, чим займеться", - сказав Чевгуз.

Захисники Лазаренка не виключають, що їхній клієнт залишиться під наглядом американських правоохоронців навіть після звільнення через те, що поки питання його місця проживання знаходиться "в підвішеному стані". "Він сказав, що повернеться в Україну, але в США його чекають ще деякі юридичні процедури. Можливо, що дата повернення стане відома вже днями", - сказала газеті інший адвокат Лазаренка Марина Долгопола.

У Генпрокуратурі як і раніше заявляють, що вартоь Лазаренку повернутися в Україну, як він буде арештований. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: дачу хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

У США Лазаренко обвинувачувався у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках. У серпні 2006 року він був засуджений каліфорнійським судом до дев'яти років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини. Він перебував під домашнім арештом у своїй квартирі у Сан-Франциско. У червні 2011 року термін утримання Лазаренка під вартою був скорочений на сім місяців - до 11 січня 2012 року.

Між тим, в серпні 2011 року з'явилася інформація з посиланням на фахівця із зв'язків з громадськістю Федерального бюро в'язниць США Кріса Берка про те, що Лазаренко буде звільнений з в'язниці у США 1 листопада 2012 року, а не 11 січня, як планувалося раніше. Лазаренко був переведений з федеральної виправної установи в Дубліні (США, штат Каліфорнія) в чоловічу виправну установу із зниженим рівнем безпеки Terminal Island (також в Каліфорнії). !zn

Читайте також:

ЦВК не дозволила Лазаренку балотуватися до Ради

Лазаренко знову спростував свою причетність до вбивства Щербаня

Кузьмін: У ГПУ є прямі докази причетності Тимошенко, Лазаренка і Кучми до вбивств

Луганський суд ще в 2003 році визнав Лазаренка непричетним до вбивства Щербаня



Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі