Ліга арабських держав засудила удари Ізраїлю по сектору Газа

Поділитися
Ліга арабських держав засудила удари Ізраїлю по сектору Газа
Міністри країн ЛАД домовилися, що слід переглянути свою ініціативу 2002 року, відому як "мир в обмін на землі", яка передбачає дипломатичне визнання Ізраїлю і забезпечення миру в обмін на виведення ним своїх військ з окупованих арабських територій.

Екстрене засідання міністрів закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав (ЛАД) в Каїрі рішуче засудило дії Ізраїлю в секторі Газа і ухвалило рішення про перегляд своїх відносин з Ізраїлем.

Міністри країн ЛАД домовилися, що слід переглянути свою ініціативу, відому як "мир в обмін на землі", висунуту ще в 2002 році. Вона передбачає дипломатичне визнання Ізраїлю і забезпечення миру в обмін на виведення Ізраїлем своїх військ з окупованих арабських територій.

На нараді було підкреслено, що слід переглянути "корисність дотримання зобов'язань арабських країн у галузі мирної ініціативи в якості стратегічного вибору".

Разом з тим, як заявив журналістам один з арабських дипломатів, це не стосується мирних договорів, раніше укладених з Ізраїлем Єгиптом і Йорданією.

Українцям настійно радять відмовитися від поїздок до Ізраїлю і сектора Газа

Генеральний секретар ЛАД Набіль аль-Арабі має намір у неділю відвідати сектор Газа, щоб "продемонструвати солідарність з палестинським народом".

Як повідомив журналістам у неділю заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс, президент Барак Обама і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху знаходяться в постійному контакті і вважають за необхідне домогтися деескалації напруженості в регіоні.

Однак Б.Родс підтвердив позицію Вашингтона, викладену раніше: "Ми вважаємо, що головною причиною конфлікту стали ракетні обстріли Ізраїлю з сектора Газа".

"Ми вважаємо, що в Ізраїлю є право на самооборону, і він прийме самостійне рішення, що стосується його тактики в зв'язку з цим", - підкреслив він, відповідаючи на запитання про можливість наземної операції Ізраїлю в секторі Газа.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус має намір у неділю відвідати Єрусалим, Тель-Авів і палестинські території для пошуку можливого дипломатичного вирішення конфлікту. Він планує зустрітися з главою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом.

Тим часом, за повідомленнями, що надходять, вранці в неділю Ізраїль продовжив наносити авіаційні та артилерійські удари по сектору Газа.

Кораблі ВМС Ізраїлю інтенсифікували артобстріл території, журналісти зафіксували не менше шести залпів корабельних гармат за 20 хвилин.

Ізраїльська авіація завдала удару по медіа-центру в Газі, в результаті є постраждалі.

Протягом суботи в результаті нальотів ізраїльської авіації загинуло 16 палестинців, таким чином, кількість жертв ізраїльських ударів по Газі перевищило 45 осіб, серед них - шестеро дітей, понад 450 палестинців отримали поранення.

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який перебуває в Каїрі, заявив, що "рано чи пізно, буде пред'явлено рахунок за вбивства в Газі беззахисних дітей".

Президент Єгипту Мохаммед Мурсі на прес-конференції в Каїрі після переговорів з Р.Т.Ердоганом заявив, що є підстави говорити про швидке припинення вогню між Ізраїлем і бойовиками угрупування ХАМАС у секторі Газа, проте "немає ніяких гарантій".

Разом з тим, палестинські бойовики в неділю відновили обстріл території Південного Ізраїлю з сектора Газа. Одна з ракет прямим попаданням зруйнувала чотириповерховий житловий будинок в ізраїльському місті Ашкелон, пробивши дах і "прошив" будівлю до другого поверху, стверджують очевидці.

За повідомленням NEWSru Israel, в результаті попадання ракети "Град" дві людини легко поранені, їм надається допомога. Також медики надають допомогу декільком очевидцям, які у стані шоку.

Другою ракетою було знищено кілька припаркованих біля будинку машин. Ще дві ракети, випущені з Ашкелон, були збиті "Залізним куполом".

Повідомляється, що з "Гази" продовжують обстрілювати різні райони півдня Ізраїлю: Хоф Ашкелон, Ешколь, Сдот Негев, Шаар а-Негев, Шафір і Ашдод. Випущено десятки ракет, повідомлень про постраждалих не надходило. "Залізний купол" збив у районах Ашдода, Ган Явне і Кирьят-Малахі п'ять "градів".

Ситуацію на Близькому Сході, де тривають бомбардування сектора Газа й ракетні обстріли ізраїльської території, обговорять у понеділок у Брюсселі міністри закордонних справ 27 країн-членів Євросоюзу. !zn

Читайте також:

Конфлікт у секторі Газа готовий перейти в нову фазу. Ізраїль оголосив мобілізацію (ВІДЕО)

У секторі Газа заговорили про перемир'я з Ізраїлем, готовим у будь-яку хвилину почати наземну операцію

Ізраїльські військові оприлюднили відео ліквідації лідера бойового крила ХАМАС

Прем'єр Ізраїлю заявив про готовність атакувати Іран

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі