Лише кожен восьмий українець вірить, що нова Конституція поліпшить ситуацію в країні

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українці вважають, що конституційна реформа спрямована на посилення особистої влади президента і вибудовування ним системи державної влади «під себе».

Лише 13,3% українців (приблизно кожен восьмий ред.) авірять, що ініційоване президентом внесення змін до Конституції поліпшить політичну, економічну та соціальну ситуацію в країні.

Про це у своїй статті для ZN.UA пише науковий консультант Центру Разумкова Микола Мельник

Відповідно до соцопитування, проведеного Центром Разумкова, 22,7% опитаних впевнені, що конституційна реформа спрямована на посилення особистої влади президента і вибудовування ним системи державної влади «під себе».

Ще 18,3% вважають, що реформа призведе до зміцнення позицій і посилення повноважень чинної влади.

17,2% упевнені, що створення Конституційної асамблеї покликане відвернути суспільну увагу від нагальних соціальних, економічних і політичних проблем.

Людей, які побачили в реформуванні Конституції позитивні моменти, виявилося набагато менше. 13,3% вважають, що таким чином покращиться політична, економічна і соціальна ситуація в країні.

4,3% вважають, що реформа дозволить удосконалити Конституцію відповідно до міжнародних стандартів, 3,6% - покращити механізми захисту прав і свобод людини, 3,4% - розширити основи розвитку демократії в Україні.

0,1% опитаних запропонували інший варіант відповіді, 17,2% не змогли відповісти на поставлене запитання.

"Сьогодні немає необхідності у проведенні повномасштабної конституційної реформи, тобто підготовки і прийняття нової Конституції. Саме така позиція є домінуючою серед громадян України", - прокоментував результати опитування Микола Мельник.

"Як свідчать результати проведеного на початку червня 2012 р. соціологічного опитування, 48,3% тих, хто виступає за необхідність проведення конституційної реформи, вважають, що до Конституції слід внести лише часткові зміни. І тільки 12,8% підтримують прийняття повністю нової Конституції як цілісного документа (38,9% із відповіддю не визначилися)", - зазначив соціолог.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Миколи Мельника та Сергія Різника «Конституція майбутнього або констатація минулого: перспективи конституційної реформи». !zn

Читайте також:

Зміни до Конституції будуть приймати на референдумі


Кравчук вважає, що повноваження Януковича міняти не потрібно

Асамблея підготує зміни до Конституції до початку 2014 року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі