Литвин може висунути свого кандидата на посаду омбудсмена

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Спікер Верховної Ради не виключає, що може висунути свого кандидата на пост омбудсмена, у разі якщо якщо не буде позитивного рішення після таємного голосування з цього питання.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин скористається правом висувати свою кандидатуру на посаду омбудсмена, якщо найближчого четвера його не буде обрано.

«У разі, якщо не буде позитивного рішення після таємного голосування, тоді ми знову будемо мати 20 днів для внесення кандидатури. Я думаю, що тоді я вже скористаюся своїм правом, у випадку якщо не буде прийнято рішення: правом запропонувати своє бачення щодо представника на цю дуже відповідальну посаду», - сказав спікер.

Він також нагадав, що зараз нову кандидатуру на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини вносити не можна, згідно із законодавством.

Нагадаємо, 8 лютого 2012 року завершився термін повноважень чинного уповноваженого Верховної Ради з прав людини Карпачової. Відповідно до законодавства, омбудсмен переобирається кожні 5 років. Карпачова займає цей пост з 1998 року

У парламенті є офіційне подання з обрання уповноваженим з прав людини голови Української Гельсінської спілки з прав людини Євгена Захарова. Депутати фракції Партії регіонів запропонували на посаду омбудсмена В.Лутковську.

Раніше у понеділок Литвин заявив, що парламент у найближчий четвер розгляне питання обрання омбудсмена у будь-якому випадку. !zn

Читайте також:

Захаров: Надії, що влада може змінитися, виявилися марними

Карпачова: В Україні сьогодні забороняють майже всі акції протесту

Україна на четвертому місці за кількістю справ у Євросуді

Швейцарія надасть Україні сприяння у реформуванні кримінального судочинства

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі