Литвин не збирається в новій Раді підтримувати регіоналів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Голова Верховної Ради не має наміру приєднуватися до провладної більшості, а також голосувати за деякими законопроектами разом з регіоналами і підтримувати опозицію в голосуванні про імпічмент.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин у парламенті нового скликання не збирається приєднуватися до провладної більшості.

«Ви гарантовано побачите мене у Верховній Раді. Якщо ж говорити про фракції (Партії регіонів - ред.), то з таким же успіхом я міг балотуватися за списком ПР, що мені і пропонували зробити. Я відмовився, оскільки перебуваю у «Народній партії», до того ж є принциповим противником пропорційної виборчої системи», - сказав він.

У теж час виключив, що може голосувати за деякими законопроектами разом з регіоналами.

«Якщо це розумні документи - не бачу сенсу їх не підтримати, незалежно від авторства», - зазначив спікер.

Щоправда, це не стосується питання про перенесення виборів президента в Раду, бо це, за його словами, не відповідає Конституції.

- Литвин увійшов у групу з підготовки роботи нової Ради за квотою Партії регіонів

Не готовий він підтримувати і опозицію в частині голосування закону про імпічмент. Він вважає, що це спроба опозиції знайти собі заняття, щоб не сваритися з владою і демонструвати «принциповість». Згідно із законодавством, імпічмент неможливий. У підсумку, за його словами, «вереску буде багато, шерсті мало»: увагу людей просто відволікають другорядними питаннями, щоб не займатися справою і вирішенням насущних проблем.

Нагадаємо, 22 жовтня чинний спікер парламенту Володимир Литвин заявлений на участь в робочій групі з підготовки першого засідання новообраної Верховної Ради від Партії регіонів.

Крім того, ПР висунула Литвина на посаду голови групи. Відповідна ініціатива була озвучена на першому засіданні підготовчої групи регіоналом Андрієм Клюєвим. !zn

Читайте також:

Рада старого скликання востаннє збереться 4 грудня

Обирати спікера будуть у перший же день роботи нової Ради

Регіонали впевнені, що сформують більшість за будь-яких обставин

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі