Литвин виправдав фальсифікацію голосування за суддю КСУ тим, що того все одно б обрали

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Навіть у разі визнання недійсними 20-ти бюлетенів, які вкинув депутат Юрій Литвин, Олександр Пасенюк був би обраний суддею Конституційного суду України.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв'ю «5 каналу» в суботу, 12 листопада.

За його словами, за обрання О. Пасенюка суддею Конституційного суду проголосували 249 бюлетенів. «Навіть якщо відкинути 20 бюлетенів, буде 229», - повідомив глава вищого законодавчого органу України.

Крім того, В. Литвин зазначив, що «кожен депутат , брав бюлетень і ставив свій підпис, і тільки після цього отримував бюлетень». Також на цьому бюлетені розписувалися два члени лічильної комісії, ставилась відповідна печатка, зазначив спікер.

За його словами, вкидання депутатом Ю. Литвином бюлетенів за інших депутатів - «це просто моральний аспект ставлення депутата до виконання свого обов'язку».

«Коли мені стало відомо, я намагався підказати, щоб 20 бюлетенів не зараховували, щоб не давати відповідного грунту для безпідставних (sic!) розмов», - зазначив спікер.

«Адже якщо зараз демонструвати моралізаторство, то варто згадати: коли голосували за прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, депутати брали бюлетень, підходили до куратора, який дивився, яку оцінку вони поставили, потім депутат підходив до телевізійної камери і показував бюлетень, а потім його вкидав», - сказав В. Литвин.

(Насправді за Ю.Тимошенко ніколи не голосували бюлетенями - ред.)

«Очевидно, депутатам потрібно самим для початку демонструвати морально здорову позицію, щоб потім читати лекції іншим», - вважає він.

В. Литвин також нагадав, що депутати від БЮТ не перешкоджали складенню присяги О. Пасенюком у присутності президента, прем'єра та голови Конституційного суду.

«А це означає одне - потрібна була політична кампанія. Не було б цього приводу, знайшли б інший», - вважає спікер.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі