Литвин підписав закон про мови. Останнє слово за Януковичем

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Спікер парламенту раніше заявляв, що він зобов'язаний підписати документ згідно з Конституцією і регламентом Ради, оскільки його пропозиції були відхилені.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин 31 липня підписав скандальний закон «Про основи державної мовної політики», який розширює права російської мови. Документ переданий на підпис президенту Віктору Януковичу.

Спікер парламенту раніше заявляв, що він зобов'язаний це зробити відповідно до Конституції і регламенту Ради, оскільки його пропозиції були відхилені

Як відомо, Верховна Рада 3 липня прийняла в цілому скандальний закон про основи державної мовної політики, який розширює права російської мови.

Опозиціонери, ряд експертів і громадських активістів переконані, що цей законопроект розширює сферу офіційного застосування російської мови, практично прирівнюючи її до державної.

З 3 липня у Києві біля Українського дому проходить акція проти ухвалення закону про мови. Закон також отримав негативні оцінки в Європі. Верховний комісар у справах національних меншин ОБСЄ Кнут Воллебек розкритикував документ, оскільки він «зосереджується виключно на просуванні російської мови і не дає гарантій тим, хто розмовляє державною мовою».

Нагадаємо, перший президент України Леонід Кравчук раніше повідомив, що Віктор Янукович призначив групу фахівців, які працюють над поліпшенням закону «Про основи державної мовної політики». !zn

Читайте також:

Янукович створив комісію з доопрацювання закону про мови

Рада не захотіла скасовувати мовний закон

Литвин вирішив звернутися до Януковича з приводу мовного закону

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі