Литвин підписав закон про персональне голосування

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Спікер підписав законопроект про персональне голосування в Раді, після чого його було направлено на підпис президенту. Законопроект покликаний присікти практику голосування депутатів чужими картками та блокування трибуни.

Голова Верховної Ради України 6-го скликання Володимир Литвин підписав закон про персональне голосування народних депутатів.

«Сьогодні буде відправлений (на підпис президенту - ред) закон про внесення змін до регламенту Верховної Ради, що стосується персонального голосування депутатів», - сказав Литвин.

Спікер зазначив, що йому відводиться 5 днів на підписання прийнятого в парламенті закону, після цього він направляється на підпис президенту.

Як повідомлялося, 6 грудня Верховна Рада внесла зміни до регламенту, які зобов'язують народних депутатів особисто реєструватися для участі в засіданнях парламенту, приймати участь у голосуванні і робити це власноруч.

Відповідно до закону, перед відкриттям кожного засідання парламенту проводиться реєстрація народних депутатів особисто на підставі посвідчення народного депутата та власноручного підпису. У залі засідань депутат реєструється за допомогою електронної системи «Рада», таким чином, це робить неможливим реєстрацію депутата замість нього іншою людиною.

Голосування здійснюється депутатом особисто за допомогою електронної системи «Рада» в залі засідань, що унеможливлює голосування за депутата іншою людиною.

На засіданні Верховної Ради депутат не повинен перешкоджати розгляду питання порядку денного, в тому числі блокувати трибуну, роботу голови, а також голосування інших депутатів.

Народний депутат зобов'язаний під час голосування голосувати «за», «проти», «утримався». Неучасть в голосуванні народного депутата не допускається.

Верховна Рада України 7-го скликання розпочинає свою роботу 12 грудня.

Як повідомлялося, Верховна Рада 6 листопада прийняла зміни до регламенту, які забороняють депутатам блокувати трибуну і зобов'язують голосувати «за», «проти» або «утримався».

У тексті прийнятого депутатами законопроекту Макеєнком немає норм, які б робили голосування за іншого неможливим. !zn

Читайте також:

Опозиція буде домагатися обрання нового спікера персональним голосуванням

Автор закону про голосування в Раді розповів про «сенсорну кнопку», якої у законі немає

Рада заборонила блокувати трибуну і зобов'язала депутатів голосувати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі