Литвин пообіцяв витребувати фракцію для комуністів через Конституційний суд

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Комуністи самі запропонували норму, за якою зараз не можуть створити в парламенті не тільки фракцію, але й групу. Крім того, вони не можуть претендувати на керівництво комітетами.

Голова підготовчої робочої групи Володимир Литвин звернеться з листом до Конституційного суду з проханням роз'яснити, чи можуть комуністи створювати фракцію у Верховній Раді.

Про це Литвин сказав після виникнення дискусії на засіданні робочої групи.

«У регламенті чітко записано, що фракція формується з депутатів, висунутих партією і обраних за партійним списком і по мажоритарних округах. У комуністів немає жодного депутата, висунутого ними і обраного в мажоритарному окрузі, тому вони не можуть сформувати фракцію», - сказав Руслан Кошулинський, обраний депутатом від партії «УДАР».

Представник опозиції Сергій Сас, який довгий час працює в регламентному комітеті ВР, нагадав, що під час ухвалення змін до регламенту саме представник КПУ Адам Мартинюк з голосу вніс пропозицію, що фракція створюється за наявності двох умов: коли обрано депутатів за списком партії в багатомандатному окрузі і депутів від цієї ж політичної сили обрано в мажоритарних округах. Він зазначив, що в такій ситуації «формально КПУ не може сформувати фракцію у наступному парламенті».

Опозиція зазначила, що дискусія щодо можливості створення КПУ фракції важлива, оскільки виникає питання, що КПУ не може претендувати на керівництво в комітетах, якщо вона не буде фракцією.

Також представники опозиції зазначили, що якщо дотримуватися регламенту, то КПУ не зможе створити навіть групу, оскільки для цього кількість депутатів повинна дорівнювати кількості депутатів найбільшої фракції (ВО «Свобода» - 37), а у КПУ їх тільки 32. !zn

Читайте також:

Через зміни в Регламент комуністи в новому парламенті залишаться без фракції


Перше засідання нової Ради відвідають 300 гостей, зокрема чотири президенти

ЦВК завершила реєстрацію народних депутатів 7-го скликання

Комуністи сподіваються, що регіонали не зможуть зібрати більшість у Раді

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі