Литвин попросив генпрокурора розібратися з підкупом депутатів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Спікер парламенту Володимир Литвин відреагував на скандал з підкупом представниками парламентської більшості депутата від «БЮТ-Батьківщина» Романа Забзалюка.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин направив подання генеральному прокурору в зв'язку з оприлюдненою депутатом від «БЮТ-Батьківщини» Романом Забзалюком інформацією про спробу підкупу з боку провладного об'єднання «Реформи заради майбутнього».

«Ганебний характер оприлюдненої інформації про начебто оборудки у стінах Верховної Ради, пов´язані з перекупкою депутатів, лягають незмивною плямою не лише на Верховну Раду, а й на Україну, виставляють її на посміховище серед світу», - наголошується в заяві спікера, розміщеному на сайті парламенту.

Як повідомлялося, раніше Р.Забзалюк заявив, що ніколи не виходив з лав фракції «БЮТ-Батьківщіна», а його формальний перехід до депутатської групи «Реформи заради майбутнього» був спеціально спланований керівництвом його фракції для з'ясування, за скільки «перекуповують» депутатів. «За перехід (в парламентську групу) пропонується за 500 тисяч доларів, а потім щомісяця йде як зарплата 20-25 тисяч доларів, і якщо хтось проявляє ініціативу брехливу по відношенню до партії „Батьківщина“, його додатково фінансово стимулюють. Під кінець каденції ще 500 тисяч доларів - напевно, на поліпшення життя вже сьогодні», - зазначив він. ! Zn

Читайте також

Турчинов знав про плани Забзалюка викрити парламентську більшість

Нардеп Забзалюк: Я отримав за вихід з БЮТ $ 450 тис.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі