Литвин запропонував провести всеукраїнський круглий стіл щодо мовного закону

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Володимир Литвин заявив, що було б добре, якби всі погодилися зайти в Український дім і організувати в ньому всеукраїнський круглий стіл за участю влади і опозиції. На думку Литвина, влада і опозиція повинні «продемонструвати відповідальність за країну, яку в черговий раз принижують».

Політичну кризу в парламенті можна вирішити виключно шляхом діалогу, досягненням всеукраїнського компромісу і поверненням до розгляду «мовного» законопроекту відповідно до законодавства, вважає голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

У зв'язку з цим Литвин пропонує провести всеукраїнський круглий стіл з питань мовної політики. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Мені радять заспокоїтися. Я теж раджу всім заспокоїтися. І тим, хто знаходиться у Верховній Раді, і тим, хто вийшов на вулицю. І тим, хто приймає радикальні рішення на рівні органів самоврядування. І тим, хто біля Українського дому. Було б добре, якби всі погодилися зайти в Український дім і організувати в ньому всеукраїнський круглий стіл за участю влади й опозиції", - заявив Литвин в ході он-лайн конференції в мережі Facebook у п'ятницю, 6 липня.

Спікер парламенту вважає, що в процесі діалогу і влада, і опозиція повинні "продемонструвати відповідальність за країну, яку в черговий раз принижують, і здатність виробити рекомендації, які б, як мінімум, не поглиблювали розкол у країні".

Литвин про Раду: наявний процес деградації

Литвин не бачить підстав для підписання скандального закону про мови

На думку Литвина, найбільшою загрозою сьогодні "буде спроба передавити, силою або голосом довести свою правоту".

Литвин вважає, що при знаходженні розумного компромісу його треба буде реалізувати рішенням Верховної Ради України, відмовившись від звичайної практики блокування.

Спікер знову підтвердив, що не має наміру підписувати мовний закон, бо він був прийнятий з порушенням регламенту Верховної Ради. !zn

Читайте також:

Рада відмовилася розглядати відставку Литвина

У Януковича спростували його зустріч з Литвином

На Литвина могли «натиснути», щоб він передумав не підписувати закон про мови, - Гриценко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі