Литвин вирішив звернутися до Януковича з приводу мовного закону

Поділитися
Литвин запропонував зміни до мовного закону, і якщо депутати їх підтримають, то «абсолютну більшість проблем, які викликають нарікання і складну суспільну реакцію, було б знято».

Голова Верховної Ради Володимир Литвин планує направити президенту України Віктору Януковичу звернення, в якому викладе власну позицію щодо закону «Про основи державної мовної політики».

Про це Литвин сказав в інтерв'ю журналістам під час робочої поїздки до Житомирської області.

«В даному випадку я робив і роблю більше, ніж це в моїх силах. Все інше залежить від того, як Верховна Рада поставиться до цієї проблеми», - сказав спікер в інтерв'ю журналістам під час робочої (передвиборної) поїздки в Житомирську область.

Литвин підтвердив, що на позачергову сесію парламенту 30 липня виніс питання про скасування ряду раніше прийнятих рішень, у тому числі 4 проекти постанов, які стосуються «мовної» тематики (про переголосування закону). У той же час він підкреслив, що зараз важко спрогнозувати, як будуть розвиватися події на позачерговій сесії парламенту.

Литвин повідомив, що, відповідно до ст. 131 Регламенту ВР, запропонував зміни та уточнення до мовного закону, і якщо депутати їх підтримають, то «абсолютну більшість проблем, які викликають нарікання і складну суспільну реакцію, було б знято».

Він також уточнив, що відкриє позачергову сесію, але коли депутати будуть розглядати кадрові питання, зокрема щодо його відставки, то засідання має вести або перший заступник, або заступник голови ВР, або парламент може обрати голову з числа народних депутатів. !zn

Читайте також:

Питання про відставку Литвина стоїть першим на порядку позачергової сесії парламенту

Регіонали повторно приймуть мовний закон, щоб підіграти Литвину

Джерело: Литвин підпише закон про мови і збереже місце спікера

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі