Литвин вважає, що Рада не скоро визначиться з новим спікером

Поділитися
Спікер Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що процес обрання нового спікера у парламенті може затягнутися. При цьому він висловив переконання, що дискусія в парламенті навколо питання обрання нового голови Верховної Ради обов'язково буде.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не виключає, що процес обрання нового спікера в українському парламенті наступного складу може затягнутися. Про це голова ВР сказав у Житомирському обласному муздрамтеатрі перед початком обласного форуму «Cільная громада - сильна держава».

«Я не виключаю, що процес обрання нового спікера у парламенті може затягнутися, проте вважав за краще б не думати над тим, затягнеться цей процес чи ні», - сказав В. Литвин.

У той же час, за його словами, він зараз вважає для себе питанням номер один - знайти компроміси і домовленості у вирішенні питання організації та підготовки роботи Верховної Ради нового скликання, і саме на це він спрямовує свої зусилля.

«В принципі, можна до нескінченності все затягувати, але якщо є кандидатури, або хтось захоче продемонструвати самовисування на посаду спікера парламенту, то регламент і закон не забороняє цього робити», - підкреслив. Литвин.

Він також висловив переконання, що дискусія в парламенті навколо питання обрання нового голови Верховної Ради обов'язково буде.

«Дискусія буде, я в цьому впевнений, але парламент - і я хочу це підкреслити - це місце саме для дискусії», - зазначив голова ВР.

Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів щодо його особистих планів роботи в парламенті, він афористично відповів, що "все буде добре, навіть якщо буде інакше".

Нагадаємо 3 грудня Литвин заявив, що з ним не вели переговори про можливість його переобрання на посаду в наступному складі парламенту. Він зазначив, що в наступному складі парламенту хоче працювати у Комітеті з питань освіти і науки.

Як відомо, Володимир Литвин обраний народним депутатом Верховної Ради 7-го скликання у мажоритарному окрузі у Житомирській області.

Чинний глава Верховної Ради раніше прогнозував, що питання про обрання спікера парламенту наступного скликання вирішиться у перший же день його роботи.

У Партії регіонів серед ймовірних претендентів на цей пост називали міністра юстиції Олександра Лавриновича та голову парламентської фракції ПР Олександра Єфремова. !zn

Читайте також:

Литвин попрощався з депутатами: Спасибі, що в спину не вистрілили

Новий Кабмін буде призначено після обрання спікера Ради

Перше засідання нової Ради відвідають 300 гостей, в тому числі чотири президенти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі