Литвин вважає, що Конституція дозволила зберегти мир в Україні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин упевнений у тому, що завдяки Конституції, прийнятій 16 років тому, Україні вдалося зберегти мир у країні.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що Конституція дозволила зберегти мир в Україні і пройти крізь найскладніші випробування. Про це він сказав під час перебування у Червоноармійському районі Житомирської області, повідомили у прес-службі ВР.

Разом з тим, зазначив він, потрібно ще багато зробити, щоб День Конституції України «люди відчували як свято». За словами Литвина, в Основному законі задекларовані «прекрасні позиції і ключові гарантії - безкоштовні медицина та освіта». Але в Конституції, зазначив він, потрібно зафіксувати, що їхнєневиконання тягне за собою відповідальність.

Литвин зазначив, що сьогодні вкрай важливо забезпечити діалог всередині країни, щоб «ми говорили єдиним голосом про питання, які стосуються людей». «Необхідна розмова, щоб прийняти кращі рішення, знайти те, що об'єднує Україну», - сказав він.

Голова ВР під час робочої поїздки поспілкувався з жителями сіл Очеретянка, Соколов і Тетерка і передав місцевим школам книги у рамках програми Книга повертається до школи.

Як повідомлялося, сьогодні, 28 червня, в Україні відзначають 16-річчя з дня прийняття Конституції. !zn

Читайте також:

Лише кожен восьмий українець вірить, що нова Конституція поліпшить ситуацію у країні

Опозиція запропонувала створити у Раді спецкомісію для захисту конституційного ладу

Зміни до Конституції будуть приймати на референдумі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі