Лівія обвинуватила в убивстві посла США «деякі сили Каддафі»

Поділитися
© svit24.net
За словами посла Лівії у Вашингтоні, «у лівійського уряду є розвідінформація про те, що деякі сили Каддафі були залучені» в напад. Заява посла суперечить первинним висновкам американської розвідки, яка побачила в події слід «Аль-Каїди».

Прихильники поваленого і убитого повстанцями в 2011 році лівійського диктатора Муамара Каддафі стоять за атакою на консульство США в Бенгазі, вважає посол Лівії у Вашингтоні Алі Ауджалі.

"Ми знаємо, що подільники Каддафі все ще у Лівії. Звичайно, вони використали шанс розчинитися в натовпі (при атаці на консульство) ... Зараз поки не зрозуміло, ким точно були нападники, але впевнений, що вони (прихильники Каддафі) були там. У них все ще є гроші, вони все ще отримують підтримку від Тунісу, Мавританії та інших країн, які фінансують такі теракти", - заявив Ауджалі журналістам у Вашингтоні.

Заява посла суперечить первинним висновкам американської розвідки, яка побачила в події слід "Аль-Каїди". Однак, за словами Ауджалі, "у лівійського уряду є розвідінформація про те, що деякі сили Каддафі були залучені" в напад.

- У Лівії ісламісти в річницю теракту 9/11 вбили посла США (ВІДЕО)

Напередодні у Бенгазі невідомі обстріляли будівлю американського консульства з гранатометів з території прилеглої ферми. Посол США Крістофер Стівенс разом з трьома колегами були вбиті в результаті потрапляння гранати в автомобіль, в якому вони знаходилися. Президент США Барак Обама розпорядився посилити охорону американських диппредставництв після інциденту в Бенгазі.

Напад на консульство відбулося після появи інформації про знятий у США фільм «Невинність мусульман», в якому мусульманський пророк Мухаммед представлений в украй непривабливому вигляді.

Невдоволення мусульман міг викликати вже сам факт забороненого за нормами ісламу зображення пророка Мухаммеда. Однак фільм ще й в непривабливому світлі представляє деякі епізоди з життєпису пророка. Активну участь у створенні кінострічки приймав американський пастор зі штату Флорида Террі Джонс, що став скандально відомим після декількох публічних акцій спалювання Корану.

У вівторок акція протесту проти випуску фільму відбулася в Єгипті, де кілька тисяч осіб оточили американське представництво, скандували антиамериканські гасла і спалили перед посольством Державний прапор США. !zn

Читайте також:

США евакуювали дипломатів з Лівії

Обама пообіцяв передати суду вбивць посла США у Лівії

Суд над сином Каддафі перенесений на п'ять місяців

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі