Луганська облрада: В Україні принижують мільйони російськомовних громадян

Поділитися
© wallpapers-diq.net
Депутати Луганської облради вважають, що всі, хто виступає проти мовного закону, - «проти України, проти того, щоб вона розвивалася відповідно до демократичних принципів». У заяві депутатів також сказано, що в Україні не просто дорікають і принижують мільйони російськомовних громадян, а й відмовляють їм у праві захищати свої інтереси.

Депутати Луганської обласної ради виступили на підтримку мовного закону, прийнятого у вівторок Верховною Радою. Відповідну заяву вони прийняли на позачерговому засіданні Луганської облради, повідомляє прес-служба.

"Ми, депутати Луганської облради, вважаємо: всі, хто виступає проти Закону "Про основи державної мовної політики", по суті - проти України. Проти того, щоб вона жила і розвивалася відповідно до демократичних принципів", - вважають вони.

"Ми вважаємо, що закон про основи державної мовної політики має набути чинності і покласти край будь-яким спекуляціям навколо мовного питання в Україні", - сказано в заяві.

"Всі провокації, організовані націоналістами з метою загострити політичне протистояння, поляризувати суспільство, розділивши його на "своїх" і "чужих", повинні бути негайно припинені", - йдеться в заяві.

"Всі провокатори повинні понести передбачене вітчизняними законами покарання за те, що безсовісно сіють ненависть", - вважають в облраді.

"В Україні не просто дорікають і принижують мільйони російськомовних громадян, звинувачують їх у відсутності патріотизму, а й в принципі відмовляють нам у праві захищати свої інтереси ... ми побачили - опоненти готові на все, щоб не допустити рівноправності всіх громадян", - стверджується в заяві.

- Прокуратура порушила чотири кримінальні справи через побитих під Українським домом міліціонерів

Вони також вважають, що закон повністю відповідає європейським нормам, "яким ці самі псевдодемократи завжди декларували свою прихильність".

Закон, на їхню думку, "передбачає рівні мовні права всіх, хто створював і хто будує незалежну, демократичну Україну". "Схвалений авторитетними європейськими експертами, цей документ жодним словом не зменшив значущість української мови, яка була, є і залишається єдиною державною в Україні", - йдеться в заяві.

"Закон лише розширив права інших національних мов (не тільки російської - татарської, румунської тощо) в тих регіонах, де масово проживають їхні носії. Для останніх, до речі, володіння українською не перестало бути обов'язковим!" - додали депутати. !zn

Читайте також:

Литвин не бачить підстав для підписання скандального закону про мови

У Запоріжжі учасник акції проти мовного закону прикував себе до облдержадміністрації (фото)


Мовний закон прийняли з порушеннями, свідчить стенограма

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі