Лукаш сприйняла зауваження IFES до закону про вибори як «пораду щирого друга»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В адміністрації президента сприйняли критичні висновки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) щодо законопроекту «Про вибори народних депутатів України» як «пораду щирого друга» та сподіаваються, що парламент частину з них врахує.

«Ми сприймаємо ці висновки як пораду щирого друга, який має розуміння ситуації, має зауваження та рекомендації і визнає, що нами проведено плідну роботу», – заявила радник президента – представник президента в Конституційному суді Олена Лукаш.

Радник президента підкреслила: жоден закон про вибори за час існування незалежної України не обходився без критики – безумовно, українська сторона була до неї готова і цього разу.

«Ми дуже вдячні нашим закордонним колегам за важливу і копітку працю. Переконана, всі рекомендації IFES будуть ретельно опрацьовані українським парламентом і переважна більшість із них знайде відображення у виборчому законодавстві», – цитує О.Лукаш прес-служба президента.

Як повідомлялось, висновки IFES містять десятки зауважень до законопроекту «Про вибори народних депутатів України». У фонді також критично ставляться до головної новації проекту - введенню пропорційно-мажоритарної системи. Однак міністр юстиції Олександр Лавринович вже заявив, що ця норма скасована не буде. (В усякому разі - за наполягання міжнародних експертів, оскільки у владі ще не визначилися щодо системи виборів -ред.)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі