Лукашенко хоче відновити діалог з Європою, - Безсмертний

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Звільнення лідера білоруської опозиції Андрія Саннікова свідчить про те, що Лукашенко загнаний у глухий кут. В країні глибока економічна криза, яка загрожує здачею за безцінь Росії національних стратегічних об’єктів. В цих умовах звільнення лідера білоруської опозиції свідчить про бажання Лукашенка відновити діалог з Європою, вважає Роман Безсмертний.

Звільнення з в’язниці екс-кандидата у президенти Білорусі Андрія Санніков свідчить про те, що Олександр Лукашенко прагне відновлення діалогу з Європою. Таку думку висловив колишній надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Білорусь Роман Безсмертний.

«Звільнення Саннікова і його соратника Дмитра Бондаренка свідчить про те, що Лукашенко загнаний у глухий кут. Причиною таких дій стали останні рішення ПАРЄ стосовно Білорусі і обрання в президентом Росії Путіна. В країні глибока економічна криза, яка загрожує здачею за безцінь Росії національних стратегічних об’єктів (нафтопереробних заводів, газової труби, автопідприємств, металургійного комбінату). В цих умовах звільнення Саннікова свідчить про бажання Лукашенка відновити діалог з Європою», - сказав Безсмертний для ZN.UA.

«Крім того, після 18-річного перебування Лукашенка на президентському посту, наближається час, коли він змушений буде його залишити, і він враховує останні приклади повалення диктатур у Північній Африці. Але особисто я йому не вірю. В тюрмі залишаються ще багато білоруських опозиціонерів, а відновлення діалогу можливе лише після звільнення їх усіх», - сказав Безсмертний.

Колишній посол також відзначив, що ситуація в Україні дуже схожа на білоруську, та все ж таки вона значно краща.

«Дії української і білоруської влади сьогодні дуже схожі – крім політв’язнів, це і закручування гайок в економіці, і подачки в соціальній політиці замість справжніх реформ. Та все-таки ситуація в Україні значно краща, це визнав навіть глава представництва Євросоюзу в Україні Тейшейра під час нашої останньої розмови», - сказав Безсмертний.

Як повідомлялося, у кінці минулого тижня указом президента Білорусі були звільнені з колонії екс-кандидат у президенти країни Санніков і білоруський опозиціонер Дмитро Бондаренко, який був довіреною особою Саннікова під час виборчої кампанії.

Як заявив 16 квітня голова ПАРЄ Жан-Клод Міньйон, асамблея вітає звільнення лідера білоруської опозиції Саннікова та закликає Лукашенка відпустити з в'язниць і реабілітувати всіх політв'язнів.

За даними оргкомітету зі створення партії «Білоруська християнська демократія» сьогодні у білоруських в’язницях перебувають ще 16 опозиціонерів.

Як відомо, Безсмертний був солідарний з європейським дипломатичним корпусом щодо подій, які відбулися у Мінську під час і після президентських виборів 2010 року. !zn

Читайте також:

ПАРЄ закликає Лукашенка звільнити всіх політв’язнів

У Білорусі звільнено ще одного опозиціонера

Санкції, які Європа відпрацювала на Білорусі, можуть бути використані до України, - Безсмертний

Безсмертний: До масових протестів в Україні не готові лише влада та опозиція

«Лукашенізація» України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі