Лукашенко посадить Саннікова на 5 років

Поділитися
© tvxs.gr
Суд Партизанського району Мінська визнав екс-кандидата в президенти Білорусі Андрія Санникова винним в організації масових заворушень в Мінську і засудив його до 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії посиленого режиму.

Суд також призначив Володимиру Яроменку, Іллі Васильовичу та Федору Мірзаянову, які проходять по даній кримінальній справі, 3 роки колонії посиленого режиму, Олегу Гнедчіку - 3,5 років позбавлення волі з відбуванням у колонії посиленого режиму відповідно до ч.2 ст.293 КК Білорусі - «Участь у масових заворушеннях».

Як заявила суддя Наталія Четвертакова, незважаючи на невизнання провини А. Санн
іковим, Ф. Мірзояновим та І. Василевичем, а також часткове визнання вини О. Гнедчіком, їх вина в суді доведена за свідченнями свідків і потерпілих.

Під час оголошення судового вироку в залі були присутні іноземні дипломати - представники США, Литви та Німеччини, експерти ОБСЄ.

Виступаючи на судовому процесі, А. Санніков заявив, що порушена проти нього кримінальна справа свідчить про страх влади перед наступаючими змінами. «Я не буду розбирати абсурдність звинувачення. Судовий розгляд показа
в надуманість і необгрунтованість. Процес у справі 19 грудня і моя кримінальна справа зокрема - страх влади перед неминучістю змін», - зазначив А. Санніков.

Він сказав, що розглядає дану кримінальну справу як політичну розправу над собою як кандидат
а в президенти, «який зумів зібрати сильну команду професіоналів та заявив про готовність взяти відповідальність за управління країною». «Я був і залишаюся прихильником активних дій щодо зміни влади, але прихильник абсолютно ненасильницьких дій», - заявив А. Санніков.

Усього в справі «19 грудня» до теперішнього часу вже засуджено 25 осіб.

Нагадаємо, що 19 грудня 2010 року на площі Незалежності в Мінську відбулися
сутички представників опозиції з бійцями ОМОНу. Акція опозиції була жорстоко придушена спецназом МВС і бійцями внутрішніх військ РБ.

Після подій 19 грудня ЄС ввів
низку санкцій проти офіційного Мінська. Брюссель, зокрема, вимагає звільнення політичних ув'язнених і покарання винних у застосуванні сили проти мирних демонстрантів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі