Лукашенко заборонив флеш-моби

Поділитися
© staratel.com
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закони, проти ухвалення яких виступили представники громадянського суспільства і ряд міжнародних організацій, в тому числі, ОБСЄ.

Відповідно до внесених поправок до закону про масові заходи, у Білорусі необхідно буде питати дозволу місцевої влади на масову присутність громадян у громадському місці з метою висловлення суспільно-політичних настроїв чи протесту, в тому числі за допомогою флеш-мобу, що організована через інтернет.

У законопроекті наголошується, що «до пікетування прирівнюється спільна масова присутність громадян у заздалегідь визначеному громадському місці (у тому числі під відкритим небом) і встановлений час для здійснення заздалегідь певного діяння, організоване, в тому числі, через глобальну комп'ютерну мережу інтернет або інші інформаційні мережі , для публічного вираження своїх суспільно-політичних настроїв чи протесту».

У ході розгляду документа в парламенті, голова Ради Республіки (верхньої палати - ред.) Анатолій Рубінов назвав цей закон своєчасним. «Це своєчасний закон. По світу йде хвиля протестів. Влада цих країн змушена стріляти гумовими кулями, використовувати водомети, бити кийками. Чому? Тому що не вжили заходів, не встановили порядок, як проводити масові заходи», - сказав він.

Міжнародні організації закликали білоруську владу не вводити в дію ці закони, які, на думку ЄС, ОБСЄ, «ще більше обмежать фундаментальні права на свободу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі