Лутковська "дозволила" Тимошенко голодувати і відмовилася допомагати лікарям та тюремникам

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Медкомісія МОЗ сьогодні знову не змогла провести медогляд Тимошенко, а пенітенціарна служба - умовити її відмовитися від голодування. Омбудсмен Лутковська, на чию допомогу сподівалися в ДПтС, повідомила, що за законом це не її обов'язок.

Засуджена екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відмовилася від огляду комісією українських лікарів, повідомили в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" №5.
У лікарні уточнили, що 6 листопада члени медичної комісії МОЗ "вкотре прибули з метою спілкування та огляду пацієнтки Тимошенко в зв'язку з тим, що вона, фактично не отримує лікування, тому, що оголосила голодування і відмовилася від медичних процедур, призначених лікарями клініки "Шаріте".
Лікарі запропонували Тимошенко медичний огляд для визначення шляхів подальшого медичного супроводу, вироблення медичних рекомендацій.
"Як і раніше, від медичного огляду Тимошенко відмовилась. Відбулася лише співбесіда з членами медичної комісії і лікарями ЦКЛ "Укрзалізниці", - наголошується в повідомленні.
"Лікарі наполегливо рекомендували негайно завершити голодування. Фахівці надали свої рекомендації щодо медикаментозного і фізіотерапевтичного лікування, дотримання рухового і питного режимів у найближчі дні", - відзначили в лікарні.
Враховуючи це, а також той факт, що лікарями Тимошенко є лікарі німецької клініки "Шаріте", члени медичної комісії МОЗ прийняли рішення знову звернутися до німецьких колег.
"Українська сторона запрошує лікарів Тимошенко в найближчі дні прибути в Україну з метою огляду, обстеження та розробки рекомендацій щодо подальшого медичного супроводу пацієнтки", - наголошується в повідомленні.
У свою чергу, уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, у відповідь на звернення Державної пенітенціарної служби про переконання Тимошенко завершити голодування, заявила, що екс-прем'єр має на це право.
"Звернень про порушення прав пані Тимошенко Державної пенітенціарної службою або адміністрацією клінічної лікарні "Укрзалізниці", де зараз знаходиться Тимошенко, уповноваженому не надходило", - заявила вона, уточнивши, що тільки такими зверненнями за законом повинна займатися.
"Крім цього, вважаємо за доцільне поінформувати Державну пенітенціарну службу про те, що Тимошенко, як і будь-яка інша особа, має право на вільне вираження поглядів, зокрема шляхом протесту в формі голодування", - зазначили в омбудсмена.
"При цьому відповідальність за життя і здоров'я пані Тимошенко наразі покладені на Державну пенітенціарну службу. Тож саме ДПТС повинна забезпечити неухильне дотримання та повагу прав осіб, що знаходяться під її юрисдикцією, зокрема права на життя, охорону здоров'я та ефективну медичну допомогу" , - підсумувала вона.
Як відомо, 30 жовтня Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти фальсифікації виборів. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі