Лутковська звинуватила свою попередницю Карпачову в політизації посади омбудсмена

Поділитися
© news.intv.ua
Лутковська вважає основним завданням уповноваженого з прав людини професійно займатися визначенням проблем та доносити це державним органам.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звинувачує свою попередницю Ніну Карпачову в політизації посади омбудсмена.

Про це вона сказала в інтерв'ю інтернет-виданню «Обозреватель».
«Я не можу оцінювати роботу свого попередника ... головна розбіжність або проблема, яка була привнесена в роботу омбудсмена, це те, що у нас ця посада стала політичною. Вона отримала політичний присмак», - сказала Лутковська в інтерв'ю інтернет-виданню «Обозреватель».
Діючий омбудсмен висловила сподівання, що в неї вийде бути незалежною і вона зможе побудувати співпрацю з парламентом не за політичними поглядами.
Лутковська також виключила, що омбудсмен повинен бути обов'язково представником від опозиції.
«Були розмови, що омбудсмен має бути неодмінно від опозиції. А як таке може бути? .. А якщо опозиція і керівна партія завтра поміняються місцями, тоді що? Терміново міняти омбудсмена?», - додала вона.
На думку Лутковської, основне завдання уповноваженого з прав людини професійно займатися визначенням проблем та доносити це державним органам.
Як повідомлялося, 27 квітня Верховна Рада звільнила Карпачову з посади уповноваженого парламенту з прав людини, яку вона обіймала з 1998 року (парламент тричі її обирав - в 1998, в 2003 і 2007 роках).
В той же день Лутковська прийняла присягу омбудсмена на позачерговому засіданні парламенту. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі