Лутковська відмовилася відповідати на питання депутатів про порушення прав Тимошенко і Луценка

Поділитися
© bigyalta.wordpress.com
Лутковська визнала, що на сьогоднішній день «проблема з правосуддям дійсно не вирішена до кінця і існує велика кількість проблем, які необхідно вирішувати» в Україні. Однак відповідати на конкретні запитання депутатів - відмовилася.

Кандидат на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська відмовилася відповідати на запитання народних депутатів, чи були порушені права екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, і не змогла висловити свою позицію з цього приводу.

Так, відповідаючи на пленарному засіданні ВР на питання члена фракції Партії регіонів Олени Бондаренко, чи відбулися «кричущі порушення прав людини» щодо ув'язнення Тимошенко і Луценка, Лутковська сказала: «Станом на сьогоднішній день я є урядовим уповноваженим, і в мене є конфлікт інтересів. Я не зможу зараз відповідати на це питання, тому відповідь на це питання я дам тоді, коли ви визначитеся з голосуванням».

У свою чергу народний депутат Ярослав Кендзьор (фракція НУ-НС) процитував резюме у справі Луценка в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ), зроблене, за його совами, Лутковською, в якому мова йде про те, що «заяву Луценка має бути визнано неприйнятною».

У відповідь Лутковська зазначила, що «посада урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ полягає не тільки і не стільки в тому, щоб представляти позицію Держави України в Європейському суді, а в тому, щоб виконати рішення Європейського суду, яке має бути збудовано на підставі двосторонньої позиції». За її словами, це повинна бути позиція як заявника, так і держави.

Лутковська визнала, що на сьогодні «проблема з правосуддям дійсно не вирішена до кінця й існує велика кількість проблем, які необхідно вирішувати» в Україні.

При цьому вона додала: «Це безперечно, і якщо хтось буде стверджувати зворотне, не вірте йому. Він говорить неправду».

Нагадаємо, що Валерія Лутковська є одним з кандидатів на посаду омбудсмена. Її кандидатуру обіцяли підтримати у Партії регіонів. Крім Лутковської, на посаду також претендує співголова Харківської правозахисної групи, голова правління Української Гельсінської комітету Євген Захаров).

На початку лютого завершився термін повноважень колишнього омбудсмена Ніни Карпачової, яка займала цю посаду ще з 1998 року. Відповідно до законодавства, омбудсмен переобирається кожні 5 років. !zn

Читайте також:

Лутковська «цинічно обманює Європу» у справі Луценка, - Доній

Кандидат в омбудсмени Захаров не хоче, щоб його сприймали як опозиціонера


Тимошенко вважає, що Лутковська не зможе однаково захищати права всіх громадян України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі