Луценко може провести в СІЗО весь термін ув'язнення

Поділитися
Правозахисники вважають, що для Луценка буде краще провести весь тюремний термін в СІЗО, оскільки у в'язниці необхідно буде працювати.

Екс-глава МВС Юрій Луценко може бути не відправлений до колонії, а провести весь термін ув'язнення в СІЗО. Таку думку висловила правозахисник Тетяна Монтян.

«Такі випадки були. Хоча я б вважала за краще їхати на зону. Сидіти у критій клітці чотири роки - це маячня. Хоча для Луценка це, можливо, й краще. На зоні багато людей, які знають йому ціну», - сказала вона.

Правозахисник Едуард Багіров говорить, що багато ув'язнених намагаються залишитися в СІЗО.

«У колонії треба працювати. Відмова може стати приводом для складання рапорту, і тоді ув'язненим не доводиться претендувати на умовно-дострокове звільнення. Щоб просити про УДЗ, треба відбути в ув'язненні дві третини терміну. У випадку з Луценком це 2 роки і 8 місяців (залишиться рік і три місяці. - ред.). Тоді адміністрація СІЗО готує документи, характеристику, і виїзний суд прямо в СІЗО приймає рішення», - вважає він.

У свою чергу народний депутат (НУ-НС) Юрій Гримчак повідомив, що не так давно зустрічався з Юрієм Луценком, пише Сегодня.

«Я бачив його минулого тижня в Апеляційному суді. Він тримається. Бадьорий. Упевнений у собі», - сказав він.

За його словами, до середини червня соратники чекають оголошення рішення Євросуду: щоправда, поки він може лише визнати незаконним взяття Луценка під варту 27 грудня 2010 року. !zn

Читайте також:

Апеляційний суд залишив чинним вирок Луценку - 4 роки в'язниці

З недоторканністю окремої касти потрібно покінчити, - Луценко

США наполягають на участі у парламентських виборах Тимошенко і Луценка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі