Луценко на суді вчив прокурорів дедукції анекдотами про Шерлока Холмса

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На заяву прокурорів про неможливість викликати у якості свідка суддю, яка винесла постанову про прослуховування телефонів Давиденка, Юрій Луценко попросив обвинувачів «хоча б прикидатися розумними» і розповів анекдот про дедуктивний метод і Шерлока Холмса.

Екс-міністр МВС Юрій Луценко вважає заяви прокурорів про неможливість викликати свідків порушенням його конституційних прав на захист.

"Ми тут вже слухали свідків, які бачили мене тільки у телевізорі чи з вікна автомобіля, і нічого не знали у справі. Так чому б вам не заслухати суддю Приндюк, яка винесла постанову про прослуховування телефонів Давиденка. Поясніть, як це за межами справи?!", - обурився Луценко.

"Я розумію, що в нинішній прокуратурі працюють тільки ті, у кого сталася ампутація совісті і мозку. Але не можна всім це показувати. Хоч прикидайтеся розумними, клоуни", - пожартував він.

За словами Луценка, дії прокурорів йому нагадали анекдот про Шерлока Холмса.

"Одного разу вночі Шерлок Холмс разом з доктором Ватсоном заночували в наметі. Раптом Холмс будить Ватсона і питає:" Ватсон! Погляньте на ці зірки і розкажіть мені, який висновок, використовуючи дедуктивний метод, ви можете зробити". Ватсон відповідає: "Я бачу на небі мільйони зірок. А раз вони існують, значить, серед них, можливо, є і планети. З них можна зробити висновок, що земля увійшла в певну фазу і так далі. Уважно вислухавши співрозмовника, Шерлок Холмс його перебиває: "Ватсон, ви - закінчений ідіот. Це означає, що у нас з вами спіонерили намет".

Суддя зробила Луценку два зауваження за порушення порядку засідань. На що той пообіцяв порушити і втретє, бо порушуються його конституційні права. !zn

Читайте також:

Луценку залишать термін чотири роки, - адвокат

Суд відмовився викликати Януковича на прохання Луценка

«Батьківщина» готує позови до іноземних судів до прокурорів, що переслідували опозицію

Луценку не варто сподіватися на закінчення строку давності кримінальної справи, - держзвинувачення

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі