Луценко не буде просити про помилування

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Луценко не розраховує на умовно-дострокове звільнення цього року. Екс-глава заявив, що не має наміру подавати жодних заяв про помилування.

Екс-голова МВС України Юрій Луценко не має наміру подавати жодних заяв про умовно-дострокове звільнення.

«Про всяк випадок заявляю, що ніяких заяв про помилування, які так збуджують уяву межигірської мафії, я писати не буду», - сказав Луценко.

На питання, чи сподівається він вийти на свободу до кінця 2012 року, Луценко сказав, що ні. «Умовно-дострокове звільнення - компетенція адміністрації установи, де перебувває засуджений. За застосованою проти мене статтею це можливо після ¾ терміну покарання. Так що цей шлях аж ніяк не відкриває мені можливості вільно жити і лікуватися у 2012 році», - сказав він.

Він також заявив, що не вів перемовин про отримання умовного терміну покарання. «Ніяких контактів з Генпрокуратурою ні я, ні мій захист не мали. Але брехлива заява Рената Кузьміна, підхоплена Пшонкою про те, що я нібито частково визнав свою провину була такою собі пропозицією прогнутися заради можливості умовного терміну», - заявив він.

На питання, чим загрожує санкція «з конфіскацією майна» і чи багато майна було записано на нього, Луценко відповів: «За мною числиться невеликий вклад в Ощадбанку і 1/5 батьківської 4-кімнатної квартири в Рівному. Так що брат Сергій може готуватися до життя з прокурором на кухні».

Як повідомлялося, 27 лютого Печерський райсуд Києва засудив екс-главу МВС Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна. Також суд своїм рішенням позбавив Луценка першого рангу державного службовця і заборонив обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та організаційно-виконавчими функціями підприємств, організацій та установ усіх форм власності, протягом двох років.

Крім того, суд дійшов висновку про необхідність стягнути з Луценка на користь МВС України більше 643 тис. грн у якості компенсації за незаконне святкування Дня міліції в палаці «Україна» у 2008-2009 роках. Захист Луценка має намір оскаржити вирок.

Згідно з рішенням суду, Луценко перебуватиме у в'язниці 2 роки і 10 місяців, оскільки термін покарання враховує знаходження екс-міністра під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців - у відбування терміну покарання входить і цей період. !zn

Читайте також:

Томенко знає, як можна врятувати Тимошенко і Луценка

Судді Луценка загрожує 5 років в'язниці

Луценко поскаржився до Європейського суду на катування в Лук'янівському СІЗО


Луценка в колонії можуть убити, - правозахисник

Для Луценка вже підібрали в'язницю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі