Луценко вимагав доставити в суд свідків і дати йому поїсти

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Юрій Луценко вимагав доставити в суд останніх свідків: главу слідчої групи в справі отруєння Ющенка Галину Климович і прокурора Перча, який здійснював нагляд у цій справі, оскільки вони не з'явилися на засідання, підтвердивши свої колишні свідчення. Екс-міністр також просив, щоб його відвезли в СІЗО і нагодували, адже він з шести ранку нічого не їв.

Суддя у справі екс-міністра Юрія Луценка відмовився викликати в суд двох відсутніх на засіданні свідків.

У суботу в суді мали бути заслухані показання глави слідчої групи в справі отруєння Ющенка Галини Климович і прокурора Перча, який здійснював нагляд у цій справі.
Разом з тим суддя зачитала телеграму від Климович, що вона знаходиться за межами Києва і не може прибути на засідання, але наполягає на своїх показаннях і підтверджує їх.
У свою чергу, Перч повідомив, що він перебуває в Молдові та підтримує свої показання, які дав раніше.
Луценко і його захист наполягали на тому, щоб заслухати в залі саме Перча, оскільки він не давав свідчень у справі Луценка.
Зокрема, Луценко нагадав, що саме Перч і Голомша візували всі постанови в рамках справи Ющенка, тому вони єдині, хто може підтвердити або спростувати законність дій представників МВС у цій справі.
"Відсутність у Києві не може бути підставою для того, щоб не ходити в суд, тому що так скоро підставою стане відсутність свідків у Печерському суді. Вони, ночувати з вами повинні?", - обурився екс-міністр.
Мотивуючи свою вимогу Луценко навів рішення Європейського суду в справі "Колесник проти України", де вирок був визнаний незаконним, оскільки відповідачеві не дали допитати двох свідків.
Незважаючи на протести Луценка і його захисту суддя почала зачитувати свідчення Перча. Її дії викликали обурення у народного депутата від БЮТ Андрія Шевченка: "Пані суддя, майте совість, не робіть абсурдних речей".
У відповідь суддя зробила зауваження Шевченку, після чого в зал, де знаходиться 10 осіб, завели посилений наряд "Грифона" у кількості 10 осіб.
Луценко попросив суддю зробити годинну перерву, щоб він зміг поїсти.
"Дайте мені годинну перерву на обід. Я прошу відвезти мене в СІЗО і нагодувати. У мене хвороби пов'язані з шлунковим трактом, а я сьогодні з 6-ти годин на ногах. Я вимагаю обіду", - сказав екс-міністр.
У відповідь суддя Медушевського оголосила перерву на 5 хвилин. Суддя також відмовилася оголосити перерву і перенести слухання на інший день. Після технічної перерви на 5 хвилин, Луценко ще раз попросив забезпечити його право на життя і дати поїсти.
Водночас, інший підсудний у справі Павленов, зазначив, що суду залишилося лише зачитати показання, а не слухати свідків і це можна зробити в інший день. Проте суддя Медушевська продовжила зачитувати свідчення полковника Перча.
Як відомо, Перч і Климович два останні свідка у справі. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі