Луценко поскаржився до Європейського суду на «катування» у Лук'янівському СІЗО

Поділитися
У скарзі, поданій представниками Луценка, йдеться про порушення статті 3 Європейської конвенції про права людини «Заборона тортур». Представники екс-міністра вимагають визнати тортурами відсутність у СІЗО належного медичного забезпечення.

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду і визнав пріоритетність другої скарги представників екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на відсутність належного медичного забезпечення у Лук'янівському СІЗО, в якому він перебуває з 27 грудня 2010 року.

Як повідомляє прес-служба «Народної самооборони», у скарзі, поданій представниками Луценка, йдеться про порушення статті 3 Європейської конвенції про права людини «Заборона тортур» («ніхто не може зазнавати катувань чи нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження або покарання»).

Європейський суд з прав людини вже неодноразово встановлював порушення в установах пенітенціарної системи в Україні.

«Той факт, що Україна не вживає належних заходів, аби поліпшити ситуацію у пенітенціарній системі, і не припиняє порушення, на які вже вказував Європейський суд, дуже погано характеризує нашу державу та ставить під загрозу не тільки перспективу євроінтеграції, а й членство України у Раді Європи», - вважає представник Луценка в Європейському суді, адвокат Валентина Теличенко.

Раніше Європейський суд з прав людини вже призначив публічні слухання у справі «Луценко проти України» на 17 квітня. У відкритому режимі суд досліджує законність затримання та арешту заявника, а також використання системи правосуддя проти Луценка «з метою усунення його від політичного життя в Україні». !zn

Читайте також:

Луценка у колонії можуть убити, - правозахисник

Екс-суддя Страсбурзького суду впевнений, що Європейський суд виправдає Луценка і Тимошенко


Європейський суд з прав людини 17 квітня розгляне скаргу Луценка на арешт

У будинку американського адвоката Луценка і Тимошенко виникла пожежа за «дивних обставин»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі