Луценко розповів як можна «вбити межигірського дракона»

Відео
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
«Спис, яким можна вбити межигірського дракона - це максимальна явка і тотальний контроль на виборах», - заявив Юрій Луценко в суді. Він також закликав опозицію бойкотувати вибори в разі внесення змін до відповідного закону про скасування можливості паралельного балотування.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає громадян забезпечити максимальну явку і тотальний контроль на майбутніх парламентських виборах. Про це він заявив у своєму останньому слові під час судового процесу у четвер.

"Є спис, яким можна вбити межигірського дракона - це максимальна явка і тотальний контроль на виборах. Кожен повинен стати частиною виборчого процесу. Я агітую не за партії, я агітую за участь", - сказав Луценко.

Він також закликав громадян не дуже сподіватися на політиків, "хоча вони, слава Богу, об'єдналися".

"Я тішуся, що до коаліції опору диктатурі приєднався Віталій Кличко, і вважаю, що саме його відсотки, може й невеликі, стануть вирішальними для перемоги опозиції", - сказав він.

Луценко також закликав опозицію бойкотувати вибори у разі внесення змін до відповідного закону про скасування можливості паралельного балотування.

"У наступному парламенті має бути не менше 100 безбашених, готових на все заради країни, опозиціонерів. Тоді у 2015 році, що б не робила Партія регіонів, у другому турі виграє кандидат від опозиції і стане новим президентом. І тоді Янукович буде мати вибір: новий президент буде або з майданом, або без нього", - сказав Луценко.

"Ми будемо боротися за кожен голос. Я кажу "ми", тому що збираюся робити це і з в'язниці", - сказав він.

Луценко заявив, що влада змусила його і екс-прем'єра Юлію Тимошенко стати символами опору.

"Ті, хто замовляв показову розправу наді мною і Юлією змусили нас стати прикладом і, вибачте, символом опору "бандократії"", - сказав Луценко.

При цьому він додав: "Я усвідомлюю, що не легше буде і в наступні роки...але я гарантую і знаю, що перемога буде за нами".

Екс-міністр нагадав слова Конфуція про те, що тріумф людини полягає в тому, що впавши, вона піднімається і йде далі.

Луценко висловив подяку всім свідкам, які мали мужність давати свідчення в суді, подякував за підтримку журналістам і небайдужим українцям.

"Я вдячний суду за терпіння...я прощаю єдиного свідка, який оббрехав мене тут, мого колишнього першого заступника Михайла Клюєва, Бог йому суддя. І так без будь-яких підстав і доказів Генпрокуратура пропонує ув'язнити мене на 4,5 роки", - підкреслю він.

Екс-глава МВС також висловив упевненість, що ЄСПЛ прийме рішення на користь нього.

Він також назвав чотири причини свого перебування під арештом і можливого реального терміну покарання.

"Причина, чому я говорю з-за ґрат - не у службовій діяльності...судова система базувалася не на римському праві", - сказав він.

За його словами, причиною цьому є "помста влади за страх, пережитий після Помаранчевої революції", розплата за вибори президента у 2010 році, а також "публічне покарання Майдану, спрямоване на залякування мільйонів українців".

В цілому виступ з останнім словом Луценка не містив звичайних для цієї стадії процесу виправдань і прохань до суду.

Луценко говорив про перемоги і реформи у МВС у той час, коли він очолював відомство, про свої помилки, які були пов'язані з відсутністю юридичної освіти і надмірні емоції, екс-міністр цитував поетів та істориків, розповів анекдот, проаналізував політичну ситуацію в Україні і озвучив свої шляхи вирішення проблем в українському політикумі.

Окрім того Луценко згадав фільм Еміра Кустуріци "Андеграунд" і закликав усіх українців "перестати жити у підпіллі". Щоб змінити владу, за словами Луценка, необхідна "максимальна явка на виборах і тотальний контроль".

"Голосуйте, включаючи пам'ять", - закликав українців екс-міністр.

Він підкреслив, що всі реформи у країні необхідно починати з реформування судової гілки влади.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва завершив розгляд справи за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка і пішов до дорадчої кімнати для винесення вироку, який орієнтовно буде оголошено о 9.00 27 лютого.

Як відомо, представник звинувачення озвучив бажану міру покарання для Луценка - 4 роки і 6 місяців позбавлення волі. !zn

Читайте також:

Вирок Луценку оголосять 27 лютого


Луценко назвав Януковича «самозакоханим Плюшкіним», а Колеснікова - своєю помилкою

Адвокат Луценка проcить відпустити невинну людину додому, до сім'ї

Луценко нарахував «61 брехню прокуратури», щоб сказати «гуд бай, 365 стаття»

Луценко: Прокуратурі потрібно було розстріляти мене, як робили «славні» нащадки НКВС

Прокурор вимагає для Луценка 4 роки

Новини 5 каналу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі