Луценка терміново перевели в нову камеру

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У новій камері Луценка - плазмовий телевізор і вази для квітів. Дружина опозиціонера впевнена, що переведення пов'язане з візитом до Києва співдоповідачів Моніторингового комітету ПАРЄ.

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який перебуває в Лук'янівському СІЗО з кінця грудня 2010 року, терміново перевели в нову камеру, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

«Учора ввечері чоловіка попередили, аби він збирав особисті речі. І вже о п'ятій ранку похапцем перевели в іншу камеру», - повідомила дружина Луценка Ірина.

«Тож від сьогодні Луценко перебуває у камері №136 на 12 квадратних метрів на другом у поверсі Лук'янівського СІЗО. Разом із особистими речами до нової камери перевели і сусіда-сокамерника», - додала Ірина Луценко.

За словами самого Луценка, у новій камері - плазмовий телевізор, шафа для посуду і полиця для книг, дерев'яні ліжка, табуретки і стіл, настінний годинник і вази без квітів. «Не обійшлося і без перехідного фарфорового посуду, який фігурує у відомих фотозвітах», - додала дружина.

«Серед так званих «поліпшень» у камері - повноцінний відгороджений унітаз, а не дірка в підлозі», - повідомив Луценко дружині.

«І головне. Одразу після «переселення» була проведена фотосесія особисто заступником прокурора міста Києва і співробітником СІЗО», - підкреслила Ірина Луценко.

«Із чим пов'язане таке термінове переведення у "поліпшену" камеру після 456-денного перебування у камері "смертників", ми наразі не знаємо, але можемо здогадуватися. В Україні із візитом перебувають співдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ, які висловили бажання ознайомитися із умовами перебування Луценка у камері СІЗО. Можливо, це зроблено для "картинки" ПАРЄ», - припустила дружина екс-міністра.

«Швидше за все, це зроблено для звіту перед Європейським судом у справах людини. Саме таким фотозвітом вони дадуть відповідь за комунікаціями за ст. 3 Європейської конвенції з прав людини (заборона тортур і жорстокого поводження)», - підкреслила Ірина Луценко.

Як відомо, 27 лютого цього року Печерський районний суд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі. Сам засуджений назвав вирок політичною розправою. Адвокати екс-міністра подали апеляції на вирок. !zn

Читайте також:

Голові Ради Європи не подобається, як у в'язниціповодяться з Тимошенко і Луценком

Дружина Луценка подала апеляцію на вирок чоловікові

Ірина Луценко переконана, що Яценюк зацікавлений в утримання її чоловіка

Рада Європи закликає обстежити Тимошенко і Луценко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі