Луценко впевнений, що після двох судимостей все тільки починається

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Колишній міністр МВС після звільнення має намір створити широку надпартійну організацію демократичних виборців "За нового президента".

Екс-міністр МВС України Юрій Луценко, який відбуває покарання у Менській колонії, готовий продовжити кар'єру політика.

«Кар'єру політика я ще не завершив. Навпаки, після двох судимостей в нашій країні все найцікавіше тільки починається, тому з мемуарами поки почекаємо. Відразу після виборів я почну працювати над створенням широкої понадпартійної організації демократичних виборців «За нового президента». Зараз зв'язуюся з однодумцями, готуємо алгоритм дій», - зазначив Луценко.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав Луценка винним у перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахуванні йому завищеної зарплати і наданні квартири, а також у розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції. Досудове слідство в кримінальній справі стосовно екс-глави МВС і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тисяч гривень.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини в справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністра визнано політичним в'язням.

17 серпня Печерський районний суд визнав винним екс-главу МВС України Юрія Луценка в недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів стосовно водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка та засудив до 2 років обмеження волі. !zn

Читайте також:

Адвокат побоюється провокацій проти Луценка в колонії

Адвокат Луценка боїться, що Євросуд не встигне з рішенням

Почалася конфіскація майна Луценка: заберуть навіть бойлер і стільці

Луценка «тупо підставили», - свідок

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі