Луценко: Янукович просив мене не чіпати кримського кримінального авторитета

Поділитися
Юрій Луценко розповів на суді, як Віктор Янукович у 2006 просив не "пресувати" Сашу Мелю - лідера організованого злочинного угруповання, у складі якого близько трьохсот бойовиків.

Нинішній президент Віктор Янукович просив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не вести слідство проти кримінального авторитета.

Про це Юрій Луценко розповів у своїй фінальній промові під час засідання Печерського райсуду Києва.

Пояснюючи, чому він у листопаді 2006 року зареєструвався в квартирі свого водія Леоніда Приступлюка, екс-міністр МВС заявив: "Щоб відповісти на це запитання, варто пригадати політичні події того часу. А це - прихід уряду на чолі з Януковичем-2".

"Янукович запрошує мене в Межигір'ї, тоді в ще не вкрадену, а державну резиденцію. Після довгих розповідей про свою молодість і образи він звертається до мене: "Не чіпай Сашу". -"Якого?" - "Мельникова в Криму", - сказав екс-міністр.

"Я, звичайно, знаю, про кого йдеться - депутата блоку "За Януковича", "Мелю", лідера організованого злочинного угрупування "Сейлем", у складі якого близько трьохсот бойовиків, на рахунку яких десятки вбивств, вимагань тощо", - додав Луценко.

"Моя відповідь була прямою - це бандит, і я не зупинюся. І дійсно, 29 вересня 2006 року в підозрі в чотирьох вбивствах затримують Мельникова і двох його спільників", - зазначив він.

"Далі - типова реакція людей Партії регіонів. Маючи на руках усі докази про причетність банди до вбивств, серед іншого співробітника міліції, заступник Генпрокуратури Кузьмін підписує подання в суд на арешт двох осіб, а керівника ОЗУ, про якого так піклується Янукович, відпускає. Той біжить до Росії", - розповів Луценко.

Юрій Луценко також на допиті в Печерському суді Києва сьогодні розповів про погрози з боку членів Партії регіонів під час його перебування на посту міністра внутрішніх справ і про політичну основу своєї справи. !zn

Читайте також:

Луценко: Я отримував погрози від Партії регіонів або зняти мене, або посадити

Кримський депутат-регіонал побив на футбольному полі арбітра

Горбулін американському послу: ПР частково складається з «відвертих злочинців»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі