Луценко заявив відвід прокурору

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Луценко заявив відвід прокурору. Колегія суддів віддалилася до дорадчої кімнати для ухвалення рішення.

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко під час сьогоднішнього судового засідання заявив клопотання про відвід представника державного обвинувачення Дмитра Лобана і повідомив, що подасть на нього до суду.

Ю.Луценко заявив це клопотання після того, як суд вирішив запросити чергового свідка на допит.

«Представник обвинувачення Д.Лобан провів прес-конференцію, на якій, до стадії дослідження доказів, на всю країну публічно стверджував, що всі 83 свідка у справі Луценка свідчать проти нього і повністю підтверджують обвинувачення. Це є грубою брехнею», - сказав він.

Він зазначив, що суд і присутні журналісти хоча б з останнього судового засідання можуть підтвердити, що свідок Василенко категорично спростувала все нав'язане їй на попередньому слідстві слідчими Войченком і Деркачем. Він підкреслив, що єдиним зі свідків, хто свідчив проти нього, був колишній перший заступник міністра Андрій Клюєв.

За словами Ю.Луценка, Д.Лобан також оголосив чергову брехню про те, що екс-міністр відмовився від участі в судовому засіданні.

«Я стверджую, що це повна брехня. Я подам в суд на пана Д.Лобана. Обов'язково, тому що в п'ятницю я жодним чином не відмовлявся, а лише заявив адміністрації СІЗО, що погано себе почуваю і вважаю за необхідне надати мені необхідну медичну допомогу», - зазначив він. Тому, як підкреслив Ю.Луценко, у нього сьогодні є всі підстави, згідно з КПК, заявити про наявні сумніви в об'єктивності представника обвинувачення.

«У мене давно немає сумнівів, що три присутніх тут персонажі з відомого радянського фільму Трус, Балбєс і в даному випадку, Подлєц, грають у вар'єте, виконуючи політичне замовлення, але давно вони викликають у мене не просто сумніви, а переконаність в необ'єктивності», - зазначив екс-міністр.

«Д.Лобан є звичайним шулером, клопом, що живе за рахунок інших», - підсумував Луценко.

Нагадаємо, 17 травня Генеральна прокуратура України направила кримінальну справу проти колишнього міністра внутрішніх справ України Ю.Луценка з обвинувальним висновком до Печерського районного суду для розгляду по суті.

16 лютого Печерський районний суд Києва продовжив екс-міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку термін утримання під вартою ще на два місяці. Ю.Луценко оскаржив це рішення. 25 лютого Апеляційний суд Києва визнав законною постанову Печерського районного суду про продовження арешту Ю.Луценка.

Ю.Луценка було затримано 26 грудня підрозділом СБУ «Альфа» біля його будинку в Києві. 27 грудня Печерський районний суд Києва виніс рішення про взяття під варту Луценка терміном на два місяці. Ю.Луценка перевели з СІЗО СБУ до Лук'янівського СІЗО №13.

20 січня Фомін повідомив, що кримінальні справи про отруєння кандидата у президенти України Віктора Ющенка та про розтрати бюджетних коштів екс-міністром Юрієм Луценком об'єднали в одну кримінальну справу.

Читайте також:

Луценка хочуть посадити до вироку ЄСПЛ

Луценко постійно сидить на знеболювальному

Міносвіти зацікавилось дипломом Луценка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі