МАГАТЕ засудило ядерну програму Ірану

Поділитися
Резолюцію по Ірану ухвалила рада керівників МАГАТЕ. Вирішення іранської ядерної проблеми слід шукати за столом переговорів на основі взаємності та поетапного підходу, йдеться у цій резолюції.

Рада керівників Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) прийняла резолюцію по Ірану. У ній говориться, що вирішення іранської ядерної проблеми слід шукати за столом переговорів на основі взаємності та поетапного підходу.

Разом з тим, резолюція засуджує владу країни за розвиток ядерної програми.

Резолюція була прийнята на сьогоднішній сесії Ради керуючих МАГАТЕ переважною більшістю голосів. Проти резолюції проголосувала Куба. Ще три держави, включаючи Єгипет, утрималися.

Авторами документа виступили країни "шістки" - Великобританія, Німеччина, Китай, Росія, США і Франція.

США, низка інших країн Заходу та Ізраїль підозрюють Іран у розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Тегеран не заперечує, що збагачує уран до 20%, однак заявляє, що його атомна програма спрямована виключно на задоволення потреб країни в електроенергії.

"Шістка" міжнародних посередників, до якої входять представники Росії, Великобританії, Китаю, США, Франції та Німеччини, з 2003 року спільно з МАГАТЕ домагається від Ірану припинення робіт зі збагачення урану, які можуть представляти загрозу режиму ядерного нерозповсюдження.

Наразі проти Ірану діють чотири санкційні резолюції Ради Безпеки ООН. Крім цього, різні резолюції, що вимагають від Ірану забезпечити повну прозорість ядерної програми і довести її виключно мирну спрямованість, прийняли в односторонньому порядку ряд країн і організацій. !zn

Читайте також:

Ізраїль не буде наносити удару по Ірану до президентських виборів у США

Ізраїль: Можлива війна з Іраном триватиме не більше місяця, загинуть півтисячі людей


США підтримають Ізраїль у разі атаки на Іран

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі