Марангос заявив, що за покупкою Євро-2012 стоять українці

Поділитися
Колишній член футбольної федерації Кіпру Спірос Марангос заявив, що у нього є докази підкупу чиновників УЄФА представниками України та Польщі з метою отримання права на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Колишній член футбольної федерації Кіпру Спірос Марангос заявив, що у нього є докази підкупу чиновників УЄФА представниками України та Польщі з метою отримання права на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.«Перед 18-м квітня 2007-го року, днем голосування, я помітив, що відбувається щось недобре. Я знав, що Григорій Суркіс (президент Федерації футболу України - ред.) має намір здобути Чемпіонат Європи будь-якими способами, тому став спостерігати за всім уважніше. Є три свідка. Один стежив за людьми, які були учасниками угоди, а решта може підтвердити грошові суми, виплачені після голосування у Кардіффі», - сказав Марангос. За його словами, у справі фігурували чотири члени УЄФА. Один з них отримав 3,15 мільйона євро, три - по 2 мільйони євро. «Знаю, що у Німеччині говорять і про п'ятого «учасника», але у мене немає доказів. У мене на руках є три документи, що підтверджують мої слова, але буде досить і одного, щоб розпочати розслідування. Я не боюся, і готовий йти до кінця. Але я хвилююсь за дружину, дітей, друзів, свідків, адвокатів і навіть за журналістів», - заявив Марангос. У той же час, італійський уряд ухвалив рішення ініціювати розслідування щодо можливої змови під час голосування виконкому УЄФА, на якому право на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року було віддано Україні та Польщі. Заявка країн Східної Європи у фінальному голосуванні обійшла італійську заявку, набравши вісім голосів проти чотирьох. «Якщо було скоєно злочин, то винні мають переслідуватися за законом», - сказав Міністр спорту Італії Рокко Крімі, додавши, що країна буде готова прийняти Євро-2012, якщо виникне така необхідність. Нагадаємо, раніше впливове німецьке видання Süddeutsche Zeitung повідомило про те, що член ради директорів Футбольної асоціації Кіпру Спірос Марангос заявляє про підкуп п'ятьох членів виконкому УЄФА за 11 млн євро для отримання права на проведення Євро-2012 в України та Польщі. Колишній керівник Федерації футболу Польщі (PZPN) Міхал Лісткевич, який займався підготовкою польської заявки в УЄФА на проведення фіналу Євро-2012, спростував заяву Марангоса. У той же час, в УЄФА вважають безпідставними звинувачення в корупції під час визначення країн, що приймають фінал Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомив генеральний секретар УЄФА Джані Інфантіно. Україна і Польща отримали право на проведення Євро-2012 у квітні 2007 року. Торік УЄФА затвердила організаторами турніру 4 польських і 4 українських міста. УЄФА ініціює розгляд судової справи щодо члена ради директорів футбольної асоціації Кіпру Спіроса Марангоса, який звинуватив Україну в підкупі членів Виконкому УЄФА на виборах господарів чемпіонату Європи з футболу 2012 року. 27 жовтня діяч футбольної федерації Кіпру Спірос Марангос заявив, що задоволений наміром Європейської футбольної асоціації подати на нього до суду за звинувачення у корупції членів виконавчого комітету UEFA.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі