Медики проти участі Тимошенко у засіданні суду у справі ЄЕСУ

Поділитися
© ZN.UA
Лікарі зазначили, що в лікуванні Тимошенко з'явилася деяка позитивна динаміка і переривання лікувального процесу може погіршити досягнутий позитивний результат. Фахівці розраховують, що Державна пенітенціарна служба України прислухається до рекомендацій медиків.

Медична комісія, що займається лікуванням екс-прем'єра Юлії Тимошенко, вважає неможливою її присутність на засіданні Київського районного суду міста Харкова у справі корпорації ЄЕСУ 21 травня у приміщенні Апеляційного суду Харківської області, повідомила замначальника комісії Галина Сіроштан.

"Ми прийшли до висновку, що на сьогоднішній день Юлія Володимирівна отримує комплексне лікування і лікувальне харчування у спеціально визначені години. Переривати це лікування ми вважаємо на сьогоднішній день неможливим і вважаємо, що вона повинна його отримувати за графіком, визначеним доктором Хармсом (представник німецької клініки Шаріте Лутц Хармс)", - сказала Сіроштан 17 травня на брифінгу в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" № 5 в Харкові, де екс-прем'єр проходить лікування.

"Ми прийшли до висновку, що Юлія Володимирівна не може перебувати на засіданні в Апеляційному суді Харківської області 21 травня. Є деяка позитивна динаміка і переривання лікувального процесу може погіршити досягнутий позитивний результат", - додала вона, зазначивши, що такі висновки були зроблені на підставі спілкування з лікарем Тимошенко Іриною Фурсою, аналізу медичної документації, графіку лікувальних процедур та лікувального харчування екс-прем'єра.

Сіроштан також висловила сподівання, що Державна пенітенціарна служба України прислухається до рекомендацій медиків.

Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009-му році 11 жовтня 2011 року. Вона відбувала покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

В даний час у Харкові проходять судові засідання ще за одним звинуваченням, інкримінованим Тимошенко, яке стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

28 квітня суддя Київського райсуду Харкова ухвалив відкласти розгляд по суті справи щодо екс-прем'єра стосовно діяльності корпорації ЄЕСУ до 10:00 21 травня, оскільки вважає неможливим проводити засідання за відсутності обвинуваченої. При цьому в ході обговорення заяви Тимошенко захист екс-прем'єра наполягав на тому, що слухання справи необхідно не відкласти, а припинити до повного одужання обвинуваченої. !zn

Читайте також:

США засудили новий процес над Тимошенко

Захист Тимошенко вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого СБУ

Розгляд справи ЄЕСУ - початок другої хвилі політичних репресій, - Власенкоо

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі