Медвєдєв виступив із прощальною промовою: У Росії спостерігаються ознаки застою

Поділитися
© президент.рф
Дмитро Медвєдєв у прощальній промові перерахував свої заслуги, поставив низку амбітних завдань і висловив переконання, що всі вони - цілком здійсненні при загальних зусиллях. Окрім того, президент РФ назвав плюси і мінуси "ручного управління" країною.

Президент Росії Дмитро Медвєдєв 24 квітня на розширеному засіданні Державної ради РФ підбив підсумки чотирьох років свого президентства і визначив пріоритети і завдання на майбутнє з ключових питань розвитку країни. Фактично це був останній шанс для Медвєдєва порозумітися з виборцями і з політичною елітою країни, які досі не мають ніякої ясності щодо стратегії тандему після змін.

Однак нічого сенсаційного присутні так і не почули. Президент РФ заявив, що боровся за розвиток громадянських свобод, проте відзначив, що в політичній системі РФ спостерігаються ознаки застою. Також Медвєдєв поставив низку амбітних завдань і висловив переконання, що всі вони - цілком здійсненні при загальних зусиллях. За його спостереженнями, суспільство вже стало іншим - більш відкритим і успішним, країна вже стала комфортнішою і привабливішою для життя.

Ситуація має особливий інтерес у зв'язку з тим, що Медвєдєв готується стати прем'єром - його кандидатуру Держдума розгляне вже 8 травня, і опозиція може проголосувати проти.

Медвєдєв має намір колись знову стати президентом

Почавши свій виступ, текст якого оприлюднила прес-служба президента РФ, Медвєдєв зазначив, що попередні підсумки та пріоритети подав у грудневому Посланні Федеральним зборам, тепер же хотів би представити більш конкретно. Також на самому початку прозвучали слова про свободу.

Президент нагадав свої слова: «Свобода краще, ніж несвобода». Він також повторив свої слова при вступі на посаду президента чотири роки тому: «Вважаю своїм найважливішим завданням розвиток громадянських і економічних свобод, більше свободи для кожного - в цьому була і залишається моя мета».

За його словами, для людини немає нічого більш природного, ніж прагнення до свободи: «Багатьма ці слова сприймаються як моє політичне кредо, тобто в цілому сприймаються правильно, і я як міг, слідував йому».

Голова російської держави підкреслив, що він проти того, щоб протиставляти свободу і порядок: «Як чинний президент, я зобов'язаний висловити свою позицію з приводу ідеології розвитку Росії. Свобода потрібна всім - це аксіома, а протиставлення свободи і порядку, свободи і матеріального благополуччя, свободи і справедливості у вищій мірі не вірно».

«Бідність, економічна відсталість, корупція, низька тривалість життя - головні вороги нашої свободи», - сказав Медвєдєв.

Він вважає важливим досягненням той факт, що народ виявився захищеним від кризи. Головне досягнення російського уряду в останні «кризові» роки в тому, що «не допустили масового збідніння населення».

Президент РФ відзначив зростання економіки («що б не говорили»), найнижчий рівень інфляції і зниження рівня безробіття.

Медвєдєв заявив, що завдяки методам «ручного управління» ситуація у Росії стабілізувалася, «але, як це завжди і буває, виходячи з філософських законів, після її стабілізації в ній стали спостерігатися ознаки застою».

«Звичайно, постало питання, що робити далі? Залишити все, як є? Таким чином, зробити ставку на так зване «ручне управління», зробити його постійно діючою нормою політичного життя або повернутися до більш ефективного розвитку, в тому числі на основі прямої участі громадян у політиці? Я думаю, висновок для всіх очевидний», - зазначив він.

«Я щиро дякую всім, хто працював разом зі мною всі ці роки. Я не раз переконувався в вашому професіоналізмі, у вашій порядності, у вірному служінні спільній справі. Нам багато чого вдалося. Наше суспільство стало іншим, стало більш відкритим і більш успішним. Наша країна стала комфортнішою і привабливішою для життя», - заявив Медвєдєв наостанок.

Нагадаємо, востаннє в такому форматі Держрада РФ збиралася трохи більше чотирьох років тому - 8 лютого 2008 року. Тоді Путін, який готувався покинути цей пост і очолити уряд, також присвятив підсумкове засідання обговоренню планів на майбутнє - стратегії розвитку Росії до 2020 року. Медведєв був присутній на цьому заході в якості кандидата у президенти. !zn

Читайте також:

Журналісти підслухали перемовини Медвєдєва з Обамою: Я все передам Володимиру (відео)

Росіяни порівняли Медвєдєва з Буратіно, а Путіна - з Папою Карло

Медвєдєв: У країн, що не вступили до Митного союзу, виникнуть складнощі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі