Мельниченка відправили в СІЗО чекати арешту

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-майор Управління держохорони Миколи Мельниченка буде утримуватися в слідчому ізоляторі Служби безпеки України до прийняття Шевченківським районним судом Києва рішення про обрання йому запобіжного заходу.

Генеральна прокуратура пред'явила екс-майору Управління держохорони Миколі Мельниченку обвинувачення у кримінальній справі проти нього про розголошення державної таємниці.

Як повідомив адвокат Микола Неділько, слідчі дії з Мельниченком в будівлі Головного слідчого управління ГПУ проводилися до 22:00 24 жовтня.

За словами Неділька, у ході слідчих дій у присутності адвоката Мельниченка було пред'явлено обвинувачення у кримінальній справі, яку раніше було порушену проти нього Генпрокуратурою.

- Лазаренко заявив, що вбивство Щербаня і Гетьмана допоможуть розкрити плівки Мельниченка


Після цього Мельниченко був відправлений у слідчий ізолятор Служби безпеки України в Аскольдовому провулку в Києві, де він буде утримуватися до прийняття Шевченківським районним судом Києва рішення про обрання йому запобіжного заходу.

Адвокат зазначив, що суд має розглянути питання про обрання запобіжного заходу протягом 2 днів з дня затримання і спрогнозував, що Мельниченко або буде взятий під варту, або з нього буде взято підписку про невиїзд.

Також адвокат Мельниченко зазначив, що у нього немає підстав вважати, що засідання суду буде проведено у закритому режимі.

- СБУ затримала Мельниченка в аеропорту «Бориспіль»

Як повідомлялося, 24 жовтня, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» співробітники СБУ затримали Мельниченка. За даними прес-центру СБУ, він був затриманий на підставі постанови Шевченківського районного суду Києва.

СБУ у вересні 2011 року оголосила екс-майора Мельниченка в розшук, а Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про арешт Мельниченка у зв'язку з ухиленням від слідства.

Екс-майор звинувачується за статтями 358-1 (підробка документів), 328-2 (розголошення держтаємниці) і 365-3 (перевищення влади або службових повноважень) КК України».

Вже у жовтні-2011 Мельниченко заявив, що виїхав до США, оскільки побоюється за своє життя. У листопаді Мельниченко був затриманий поліцією в Ізраїлі, проте пізніше звільнений - вагомих підстав для його затримання тоді не знайшли (майор представився правоохоронцям як житель США). Востаннє Мельниченка заарештували в Італії - 3 серпня в аеропорту Неаполя. Цього разу суд посадив його у місцеву в'язницю, проте незабаром звільнив. І вже 27 серпня екс-майор вилетів до США.

Мельниченко під час перебування співробітником охорони президента Леоніда Кучми таємно записував на диктофон розмови в кабінеті Кучми перших осіб країни. У підсумку на основі цих плівок в 2000 році розгорівся політичний скандал навколо зникнення і вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. !zn

Читайте також:

Мельниченко зібрав компромат на Януковича і Азарова

Мельниченко звинуватив Лазаренка у замовленні вбивства Щербаня, а Тимошенко - в оплаті послуг кілера

Мельниченко подав до судів 9 позовів на Піскуна, Турчинова і представників ЗМІ

Мати Гонгадзе вважає, що син досі живий: від нього прийшло три листи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі