Мельниченко готовий свідчити у справі Щербаня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-майор Микола Мельниченко готовий давати свідчення у справі про вбивство Євгена Щербаня. Також він висловив готовність передати плівки Генпрокуратурі і адвокатам Юлії Тимошенко.

Колишній майор держохорони Микола Мельниченко заявляє, що готовий особисто свідчити у справі про вбивство Євгена Щербаня.

«Генпрокуратура звернулася до Міністерства юстиції США, вона вимагає, щоб я передав записи в її розпорядження. Я підкреслюю: я все зроблю, щоб ці записи були офіційно передані мною у розпорядження Генеральної прокуратури України. Також я все зроблю, щоб адвокати Тимошенко також були ознайомлені з усіма записами, які я передам у розпорядження Генеральної прокуратури. Щоб і адвокати, і прокуратура могли їх використовувати в суді», - заявив він.

У відповідь на запитання, чому про те, що у нього є записи, які можуть стосуватися вбивства Щербаня, він повідомив тільки зараз, Микола Мельниченко заявив: «Я надаю свідчення Генеральній прокуратурі України. Саме 14 вересня я направив письмові свідчення міністерству юстиції США. Коли я відправив свої свідчення, то офіційно повідомив, що я це зробив», - сказав він.

«Я готовий свідчити, приїжджати і, думаю, найближчим часом - залежно від того, яка буде реакція в Україні - я прийму рішення», - підкреслив Мельниченко.

Нагадаємо, 30 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що зараз «активно» розслідують справу, за якою Лазаренка і Тимошенко підозрюють упричетності до організації вбивства Щербаня в 1996 році.

Руслан Щербань 4 квітня на прес-конференції заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгена Щербаня. Однак він не уточнив, які саме це документи, зазначивши тільки, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних. Він стверджує, що в даний час у справі з'явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Лазаренка і Тимошенко.

Тимошенко вже відкинула всі звинувачення в причетності до вбивства. Вона сподівається, що Щербань-молодший зрозуміє «як підло і низько його використали, і більше так не робитиме».

Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов розцінює заяву Руслана Щербаня про нібито причетність екс-прем'єра Тимошенко до вбивства його батька, Євгена Щербаня, як політичне замовлення влади.

Нагадаємо, народний депутат Євген Щербань був розстріляний кілерами в Донецькому аеропорту 3 листопада 1996 року, коли зійшов із літака. Разом з депутатом загинула його дружина. Руслан Щербань, який був разом з батьком, дивом залишився живий.

Слідством і судом було встановлено, що розстріл народного депутата організувало потужне і нещадне кримінальне угруповання Кушніра-Рябіна-Алієва. !zn

Читайте також:

Кузьмін: Гроші за вбивство Щебраня переводилися з рахунків Тимошенко і Лазаренка

Лазаренко відхрещується від вбивства Гетьмана і Щербаня

Пшонка повідомив, що в справі Щербаня є зрушення

У Партії регіонів запевняють, що Щербань не називав Тимошенко замовником свого вбивства

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі