Мельниченко подав до судів 9 позовів на Піскуна, Турчинова і представників ЗМІ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Адвокати екс-майора держохорони Миколи Мельниченка подали судові позови проти партії «Батьківщина», а також на кілька ЗМІ, за поширення брехливої ​​інформації.

Екс-майор Управління державної охорони Микола Мельниченко подав у Шевченківський та Печерський райсуд Києва 9 позовів на представників низки ЗМІ, зокрема, на екс-генпрокурора Святослава Піскуна. Про це в ході прес-конференції в Києві повідомив адвокат Мельниченка Микола Неділько.

«Перший позов щоддо Олександра Турчинова, ВО «Батьківщина», «Українські новини», «Голос UA», «Главком» і зокрема, Святослава Піскуна, «Радіо Свобода», «Газета UA», «Нова інформація» зокрема, на політолога Тарана і «Нова інформація» на політолога Видріна», - сказав він.

Він повідомив, що 3 позови були передані у Шевченківський, а 6 - у Печерський райсуд. Захисник екс-майора зазначив, що якщо ті, на кого подано позов, «покаються» і спростують раніше оприлюднену недостовірну інформацію про Миколу Мельниченка, то позови будуть відкликані.

Як відомо, Мельниченко заявив, що в його аудіозаписах, зроблених у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми, є інформація про причетність Павла Лазаренка і Юлії Тимошенко до вбивства депутата Верховної ради 2 скликання Євгена Щербаня в 1996 році.

- Мельниченко зібрав компромат на Януковича і Азарова

Раніше Мельниченко стверджував, що його плівки містять докази причетності Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, однак Конституційний суд визнав, що докази, отримані незаконним шляхом, не можуть бути використані в суді.

Тому плівки не стали доказом проти екс-президента, а порушення кримінальної справи проти нього було визнано незаконним.

Перший заступник голови партії "ВО" Батьківщина "Олександр Турчинов заявив, що Мельниченко звертався до сім'ї Юлії Тимошенко з пропозицією свідчити на її користь у суді в обмін на місце у списку об'єднаної опозиції "Батьківщина" і фінансову підтримку.

Пізніше, адвокат Лазаренка розповсюдила через ЗМІ заяву (як повідомлялося авторства Лазарена), в якій колишній прем'єр повідомляє, що всі заяви про його причетність до вбивства Щербаня - чорний піар. Лазаренко у зверненні також зазначив, що у Мельниченка є докази, що всі звинувачення у причетності Лазаренка до згаданого вбивства сфабриковані. !zn

Читайте також:

У «Батьківщині» заяву Мельниченка визнали написаною під диктовку Януковича

Мельниченко звинуватив Лазаренка у замовленні вбивства Щербаня, а Тимошенко - в оплаті послуг кілера

Мельниченко у США оприлюднить «сенсаційні подробиці» вбивства Щербаня

Звільнити Мельниченка з італійської в'язниці допомогли Штати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі