Мельниченко відправлять у США, або відразу в Шевченківський суд

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Якщо Мельниченка буде екстрадовано до США, то він не може бути переданий Україні, оскільки з боку США Мельниченку і його сім'ї надана програма захисту свідків.

Адвокат екс-майора Державної охорони Миколи Мельниченка Микола Неділько не виключає, що його підзахисний може бути екстрадований з Італії в США, оскільки проти нього і його сім'ї з 2000 року діє програма захисту свідків.

У суботу журналістам адвокат розповів, що про затримання Мельниченка в Італії він дізнався зі ЗМІ, "оскільки зараз у мене відсутні ті канали зв'язку з Мельниченком, які були раніше - мобільний зв'язок, скайп і тому подібне".

- В Італії заарештовано майора Мельниченка

Він також припустив, що не виключено, що Мельниченко може бути екстрадований в Україну і відразу доставлений до Шевченківського райсуду Києва для обрання йому запобіжного заходу. Однак у такому випадку, як підкреслив адвокат, Генпрокуратура повинна негайно повідомити сторону захисту про такі дії для того, щоб вона була присутня в судовому засіданні для надання своєму клієнтові відповідної правової допомоги.

"Якщо ж Мельниченко буде екстрадований до США, то він не може бути переданий українській стороні, оскільки між США і Україною немає договору про екстрадицію розшукуваних осіб. Крім того, основним фактором є програма захисту свідків, яку надано Мельниченку і його сім'ї з боку США" , - сказав Неділько.

- Генпрокуратура Італії не бачить причин для екстрадиції Авакова в Україну (документ)

Відповідаючи на питання, чи планує він та інший адвокат Мельниченка Павло Сичов, виїжджати в Італію, Неділько зазначив, що зараз такої потреби немає, оскільки, по-перше угода про надання Мельниченку юридичної допомоги, що укладена з адвокатами, діє лише на території України, по-друге, в Італії є певні особи, які можуть надати Мельниченку відповідну правову допомогу. !zn

Читайте також:

В Італії арештовано майора Мельниченка

Мельниченко готовий передати свої плівки ізраїльським спецслужбам


Мельниченко готовий оприлюднити подробиці вбивства Щербаня

Опозиція запропонувала Мельниченку балотуватися в депутати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі