Мельниченко заявив, що знаходиться у США і ні від кого не ховається

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-майор запевняє, що за останні півроку він двічі побував на території України, а зараз знаходиться у США і готовий дати свідчення по скайпу.

Оголошений півроку тому у розшук колишній співробітник Управління Державної охорони України Микола Мельниченко заявив, що знаходиться у США, пише газета "Сегодня".

"Можу сказати, що я зараз перебуваю у США, штат Нью-Джерсі, у місті Вестфілд, у годині їзди від Манхеттена, у свого друга Івана Мокрицького, і ні від кого не ховаюся. Але зі мною не хочуть проводити слідчі дії. Я пропонував дати свідчення, наприклад, по скайпу, що не забороняється КПК, або зустрітися з українськими слідчими за кордоном, але мої умови не приймаються. До того ж за останні півроку я двічі бував на території України", - сказав Мельниченко.

"Будь-яка країна, яка поважає закон, розуміє, що затримувати мене нема за що, а значить, і підстави видавати Україні відсутні", - зазначив екс-майор.

Мельниченко додав також, що зустрічався у Парижі з високопоставленим чиновником Генпрокуратури України і передав йому матеріали, які можуть стати підставою для порушення кримінальної справи проти дуже відомого українського політика, причетного до загибелі журналіста Георгія Гонгадзе. У Генпрокуратурі слова Мельниченка не коментують.

Як повідомлялося, 23 вересня 2011 року слідчий СБУ виніс постанову про оголошення Мельниченка в розшук, з 14 жовтня він числиться міжнародному розшуку. Шевченківський районний суд Києва 18 жовтня 2011 року виніс постанову про арешт Мельниченка у зв'язку з ухиленням про слідства.

Пізніше СБУ припинила розслідування кримінальної справи щодо Мельниченка у зв'язку з тим, що не встановлено його місцезнаходження. !zn

Читайте також:

СБУ припинила справу проти Мельниченка, оскільки не змогла його знайти


Суд визнав законним порушення справи проти Мельниченка

Ізраїль не захотів висилати Мельниченка в Україну


Мельниченко оскаржив рішення суду, який не закрив справу проти нього

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі