Меркель не бачить можливості підписати Угоду про асоціацію ЄС з Україною

Поділитися
© football.ua
Угода про асоціацію з Україною могла бути підписана ще в грудні 2011 року, але через проблеми з демократією європейські лідери відмовилися це робити. Тепер у Польщі називали листопад 2013 року. Ангела Меркель передумов не бачить, але згодна продовжити переговори.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не бачить можливості для підписання Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною в даний час. Про це вона заявила на прес-конференції за результатами німецько-польських міжурядових консультацій у Берліні, повідомляє «Укрінформ».

«Передумови, при яких зараз можна було б підписати угоду про асоціацію (з Україною), відсутні», - сказала вона.

Водночас канцлер не виключила можливість підписання угоди в майбутньому. «Ми знаходимося в процесі, і, на наш погляд, коли передумови будуть створені, ми будемо готові поставити тут свій підпис», - додала вона.

Меркель зазначила, що ЄС чекає від Києва певних кроків. «Є ряд труднощів, але їх можна подолати шляхом діалогу», - зауважила вона. Глава німецького уряду запевнила, що ЄС, зокрема Берлін, буде продовжувати «тісні контакти» з Україною.

Як повідомляє «Польське радіо», польський прем'єр-міністр Дональд Туск висловив сподівання, що Угода про асоціацію між Україною і ЄС буде підписана в листопаді наступного року, під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі. Саме в другій половині 2013 року Литва буде головувати в ЄС.

Туск зазначив, що має реалістичний погляд на дотримання в Україні демократичних стандартів, але додав: він і канцлер Німеччини згодні в тому, що у взаєминах з Києвом слід проявити терпіння і розуміння геополітичного становища України.

Прем'єр-міністр Польщі також задекларував, що Варшава буде підтримувати європейських шлях України. !zn

Читайте також:

Ангелу Меркель знову визнали найвпливовішою жінкою світу

Колишній віце-прем'єр стверджує, що Янукович запропонував Меркель «викупити» Тимошенко за $7 млрд

Німецька опозиція закликала Меркель привезти Тимошенко до Берліну

Британський журнал визнав Меркель найнебезпечнішим європейським політиком

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі