Меркель не буде бойкотувати Євро-2012, якщо Тимошенко відпустять до Берліна

Поділитися
© retail-guru.com
Канцлер Німеччини може відвідати Євро-2012 в Україні лише в тому випадку, якщо екс-прем'єра Тимошенко відправлять на лікування до Берліна.

Рішення канцлера Німеччини Ангели Меркель про її присутність на Євро-2012 в Україні буде залежати від можливості лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Берліні. Про це заявив депутат Бундестагу Карл-Георг Вельманн.

«Ми пропонуємо - дайте їй виїхати. Цю проблему потрібно, нарешті, вирішити, і вирішити до початку чемпіонату. Інакше для глави німецького уряду буде важко їхати туди, і сидіти поряд з офіційними представниками України», - сказав він.

Вельманн також зазначив, що Німеччина хоче дати Україні мотивацію для поліпшення ситуації з правами людини.

Нагадаємо, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Окрім того, за його словами, у Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії в лікарню.

Пізніше сама Тимошенко поширила заяву, де стверджувала, що проти неї застосовується фізична сила. «Від болю і відчаю я, як могла, почала захищатися і отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки і ноги, підняли і потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що настали останні хвилини мого життя», - розповіла екс-прем'єр.

Генпрокурор Віктор Пшонка доручив провести дослідчу перевірку заяви екс-прем'єра Юлії Тимошенко про заподіяння їй тілесних ушкоджень співробітниками Качанівської колонії

Президент Віктор Янукович заявив, що позиція України з приводу нібито побиття екс-прем'єра буде озвучена після висновків Генпрокуратури.

Поштовхом до нової хвилі заяв стала поява в інтернеті фотографії Тимошенко, на яких екс-прем'єр демонструє сліди побоїв, нібито завданих їй у Качанівській колонії при транспортуванні в лікарню.

Прокурори ж стверджують, що сліди на тілі ув'язненої виникли в результаті «контакту з тупими твердими предметами», і Тимошенко можуть звинуватити в заподіянні побоїв самій собі.

Так, 30 квітня офіційний представник уряду Німеччини підтвердив, що канцлер ФРН Ангела Меркель ставить свою поїздку до України під час Чемпіонату Європи з футболу в залежність від долі Тимошенко. «Конкретних планів щодо поїздки, як і раніше немає», - сказав він, уточнивши, що подальше планування залежить від розвитку ситуації навколо ув'язненої Тимошенко.

До бойкоту Євро-2012 приєднався президент Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу. Зокрема, він проігнорує церемонію відкриття чемпіонату, яка відбудеться 8 червня 2012, слідом за Меркель свою поїздку в Україну скасував президент Чехії Вацлав Клаус.

Також європейські політики вирішили бойкотувати саміт держав Центральної Європи, який повинен пройти 11-12 травня 2012 р. у Ялті.

Європейський союз розглядає тюремний термін Тимошенко, що почався у жовтні 2011 р., як політично мотивований. Європейська влада також серйозно стурбована чутками про погіршення здоров'я колишнього прем'єр-міністра і побиття її тюремними охоронцями. !zn

Читайте також:

Німеччина закликала припинити дискусії про бойкот Євро-2012 і сконцентруватися на допомозі Тимошенко

Financial Times: Європейські лідери бойкотують Євро-2012 в Україні

Прокуратура відмовилася порушувати справу через синці Тимошенко

Швейцарія готова виступити посередником між ЄС та Україною і прийняти на лікування Тимошенко

Прокуратура не виключає, що Тимошенко сама собі набила синці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі