Мером Лондона переобраний Борис Джонсон

Поділитися
Після перемоги на виборах у мери Лондона Джонсон перетворився на найбільш ймовірного кандидата на роль наступника Девіда Кемерона як лідер консерваторів, пише газета «Гардіан».

Консерватор Борис Джонсон переобраний мером Лондона. Він отримав на 3% голосів більше, ніж його основний суперник, лейборист Кен Лівінгстон.

Вибори мера британської столиці важливі, головним чином, тому, що їх переможець вже цього літа виступить в ролі господаря лондонської Олімпіади.

«Джонсон перетворився на найбільш ймовірного кандидата на роль наступника Девіда Кемерона як лідер консерваторів», - пише газета «Гардіан».

На думку коментаторів, Джонсон отримав перемогу на виборах мера Лондона завдяки своїй особистій популярності. На проведеному одночасно з виборами мера голосуванні в законодавчу раду Лондона лейбористи здобули верх над консерваторами. Таким чином, деякі виборці лейбористів на виборах мера проголосували за Джонсона.

Колишній журналіст Джонсон відомий своїм почуттям гумору і вмінням вигідно представити свої досягнення широкій публіці. Однією з його ініціатив стало повернення на вулиці модернізованої версії знаменитих двох'ярусних автобусів моделі «Рутмастер», які його попередник Лівінгстон хотів замінити на довгі одноярусні автобуси-«гармошки», які насилу пересувалися по вузьких вулицях Лондона.

У свій актив лондонський мер може записати відносно благополучне економічне становище столиці Великобританії. Після світової фінансової кризи 2008 року економіка Лондона відновлювалася більш швидкими темпами, ніж народне господарство Великобританії в цілому. Частково це можна пояснити великими інвестиціями, вкладеними в економіку міста напередодні літньої Олімпіади, яка відбудеться цього року. Лондон залишається найбільшим фінансовим центром, куди стікаються капітали зі всього світу, власники яких вважають британську столицю островом стабільності на тлі глобальної невизначеності. Сектор нерухомості в британській столиці продовжує процвітати багато в чому завдяки попиту на неї з боку багатих іноземців.

Пост мера Лондона був створений відносно недавно - у 2000 році, коли при владі у країні була Лейбористська партія. Найпершим мером був обраний лейборист Кен Лівінгстон.

Його переобрали в 2004 році, коли позиції лейбористського уряду були сильні. Проте з падінням популярності лейбористського уряду в 2008 році Кен Лівінгстон був змушений поступитися своєю посадою Борису Джонсону, якого підтримує Консервативна партія.

Це стало ніби передвісником поразки лейбористів на загальних виборах 2010 року.

Тому вибори лондонського мера часто розглядаються як брусок, на якому політичні сили Великобританії відточують методи пропаганди і готуються до парламентських виборів.

Дата загальних виборів у Великобританії відома - вони пройдуть 7 травня 2015. Це нововведення - раніше день виборів призначала правляча партія, яка могла керуватися тактичними міркуваннями, наприклад, динамікою зміни рейтингу. !zn

Читайте також:

Британський скандал про чистоту моралі

Мер Лондона закликає Євросоюз дати Греції збанкрутувати

Мер Лондона запропонував посилити трудове законодавство, щоб зупинити хвилю страйкі

Коли наші політики пересядуть на автомобілі українського складання?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі